Red velvet taart
Voor een punt red velvet taart zijn wij al-tijd te porren. Deze opvallend rode Amerikaanse taart zal jouw gasten ongetwijfeld doen verlangen naar nog een stukje (en nog een stukje…). Je maakt deze luchtige taart van laagjes biscuitgebak en een romige vulling van roomkaas, boter, poedersuiker en vanille. Frisse aardbeien erop geven het een extra mooie look, maar je kunt deze ook weglaten of vervangen door ander fruit. Een feestelijk toetje voor in het weekend, of om te serveren aan een jarige.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten
- 375 gr bloem
- 350 gr suiker
- 300 ml karnemelk
- 1,5 tl baking soda
- 1 el (witte wijn) azijn
- 150 ml roomboter
- rode kleurstof
- 3 eieren (maat M)
- 1 tl vanille-extract
- 20 gr cacaopoeder
- 1 snufje zout
Ingrediënten voor frosting
- 300 gr roomkaas (op kamertemperatuur)
- 200 gr poedersuiker
- 200 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 4-6 aardbeien (optioneel)
Materiaal
- 2 springvormen van 23 cm
- bakpapier
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrisch), 155 graden (hetelucht). Vet de 2 springvormen in met boter en bekleed ze met bakpapier.
Klop de roomboter en de suiker luchtig met een mixer. Voeg één voor één de eieren toe en mix deze door tot dat elk ei is opgenomen door het boter-suikermengsel. Schenk de karnemelk en witte wijn azijn erbij en mix opnieuw door.
Voeg de bloem, baking soda, vanille-extract, cacaopoeder en snufje zout toe en mix opnieuw door tot alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn. Roer de kleurstof erbij tot het beslag flink rood kleurt (dit is per kleurstof anders). En mix nog even kort door tot een mooi glad beslag.
Verdeel het beslag over 2 springvormen en bak in ongeveer 50-60 minuten tot de cake gaar is, test met een satéprikker of de cake gaar is.
Maak ondertussen de roomkaas-topping en -vulling. Klop de boter met een mixer romig, voeg de poedersuiker toe en mix 2-3 minuten door. Mix tot slot de roomkaas er door tot je een mooie gladde botercrème hebt.
Laat de cakes volledig afkoelen. Snijd de taartbolling van de bovenkanten (dit gaat handig met een scherp broodmes). Snijd 1 cake horizontaal door de helft, zodat je 2 lagen krijgt. En gebruik de andere cake in zijn geheel. Bestrijk elke laag royaal met de botercrème en stapel ze op elkaar (dunnere laag, dikkere laag, dunnere laag). Versier eventueel met plakjes aardbei.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in