Red velvet taart

Red velvet taart

Voor een punt red velvet taart zijn wij al-tijd te porren. Deze opvallend rode Amerikaanse taart zal jouw gasten ongetwijfeld doen verlangen naar nog een stukje (en nog een stukje…). Je maakt deze luchtige taart van laagjes biscuitgebak en een romige vulling van roomkaas, boter, poedersuiker en vanille. Frisse aardbeien erop geven het een extra mooie look, maar je kunt deze ook weglaten of vervangen door ander fruit. Een feestelijk toetje voor in het weekend, of om te serveren aan een jarige.

Red velvet taart
Red velvet taart
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten

  • 375 gr bloem
  • 350 gr suiker
  • 300 ml karnemelk
  • 1,5 tl baking soda
  • 1 el (witte wijn) azijn
  • 150 ml roomboter
  • rode kleurstof
  • 3 eieren (maat M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 20 gr cacaopoeder
  • 1 snufje zout

Ingrediënten voor frosting

  • 300 gr roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 200 gr poedersuiker
  • 200 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 4-6 aardbeien (optioneel)

Materiaal

  • 2 springvormen van 22 cm
  • bakpapier

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrisch), 155 graden (hetelucht). Vet de 2 springvormen in met boter en bekleed ze met bakpapier.

  2. Klop de roomboter en de suiker luchtig met een mixer. Voeg één voor één de eieren toe en mix deze door tot dat elk ei is opgenomen door het boter-suikermengsel. Schenk de karnemelk en witte wijn azijn erbij en mix opnieuw door. 

  3. Voeg de bloem, baking soda, vanille-extract, cacaopoeder en snufje zout toe en mix opnieuw door tot alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn. Roer de kleurstof erbij tot het beslag flink rood kleurt (dit is per kleurstof anders). En mix nog even kort door tot een mooi glad beslag.

  4. Verdeel het beslag over 2 springvormen en bak in ongeveer 50-60 minuten tot de cake gaar is, test met een satéprikker of de cake gaar is.

  5. Maak ondertussen de roomkaas-topping en -vulling. Klop de boter met een mixer romig, voeg de poedersuiker toe en mix 2-3 minuten door. Mix tot slot de roomkaas er door tot je een mooie gladde botercrème hebt. 

  6. Laat de cakes volledig afkoelen. Snijd de taartbolling van de bovenkanten (dit gaat handig met een scherp broodmes). Snijd 1 cake horizontaal door de helft, zodat je 2 lagen krijgt. En gebruik de andere cake in zijn geheel. Bestrijk elke laag royaal met de botercrème en stapel ze op elkaar (dunnere laag, dikkere laag, dunnere laag). Versier eventueel met plakjes aardbei.

Red velvet taart
Red velvet taart

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cake recepten High tea Taart recepten Aardbei Notenvrije recepten Valentijn Verjaardag Oven Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in