Bruine bonenschotel

Bruine bonenschotel met krieltjes

Was jij als kind ook Team Bruine Bonen, of gruwelde je er van? Wij zijn er stiekem heel erg fan van, ook al is het misschien niet het meest aantrekkelijke gerecht om te zien. Deze bruine bonenschotel is een heerlijk en voedzaam gerecht dat perfect is voor doordeweeks. Rijk aan smaak en voedingsstoffen, en bovendien makkelijk te maken. Laat vooral de kleintjes ervan meegenieten: bruine bonen zijn namelijk een opperbeste bron van vezels, proteïnen en mineralen, en geven deze schotel een diepe aardse smaak.

Bruine bonen recept

Als je op zoek bent naar een lekker en makkelijk bruine bonen recept, dan ben je hier op de juiste plek. Dit recept staat binnen een half uurtje op tafel. Zo kun je lekker snel een voedzame maaltijd op tafel zetten. Wist je dat we nog veel meer bonen recepten online hebben staan? Van witte bonen tot cannellini bonen of kidneybonen, voor ieder wat wils. Maar nu zetten we dit bruine bonen recept even in het zonnetje.

Bruine bonenschotel
Bruine bonenschotel
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 720 gr bruine bonen (1 pot )
  • 2 rode uien
  • 400 gr champignons
  • 2 paprika's (rood en groen )
  • 500 gr krieltjes
  • 75 gr belegen geraspte kaas (of gebruik vegan kaas)
  • 3 takjes peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de rode uien en hak ze fijn. Maak de champignons schoon en snijd in parten. Halveer de paprika’s en haal de zaadjes er uit, snijd ze vervolgens in reepjes. Spoel de bruine bonen af in een vergiet en laat ze even uitlekken. Borstel de krieltjes schoon, dep ze droog en snijd ze in parten.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan, bak de krieltjes al omscheppend 10 minuten tot ze een kleurtje krijgen. Haal uit de pan. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe en bak de champignons rondom bruin. Voeg rode ui en paprika toe en bak 5-7 minuten mee.

  3. Doe de krieltjes terug in de pan, voeg de bruine bonen toe en breng op smaak met peper en zout. Strooi de geraspte kaas over de groenten en laat smelten. Hak de peterselie fijn en strooi over de bruine bonenschotel.

Bruine bonenschotel
Bruine bonen recept

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (44 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Aardappel Bonen Champignons Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in