Bruine bonenschotel

Bruine bonenschotel met krieltjes

Was jij als kind ook Team Bruine Bonen, of gruwelde je er van? Wij zijn er stiekem heel erg fan van, ook al is het misschien niet het meest aantrekkelijke gerecht om te zien. Deze bruine bonenschotel is een heerlijk en voedzaam gerecht dat perfect is voor doordeweeks. Rijk aan smaak en voedingsstoffen, en bovendien makkelijk te maken. Laat vooral de kleintjes ervan meegenieten: bruine bonen zijn namelijk een opperbeste bron van vezels, proteïnen en mineralen, en geven deze schotel een diepe aardse smaak.

Bruine bonen recept

Als je op zoek bent naar een lekker en makkelijk bruine bonen recept, dan ben je hier op de juiste plek. Dit recept staat binnen een half uurtje op tafel. Zo kun je lekker snel een voedzame maaltijd op tafel zetten. Wist je dat we nog veel meer bonen recepten online hebben staan? Van witte bonen tot cannellini bonen of kidneybonen, voor ieder wat wils. Maar nu zetten we dit bruine bonen recept even in het zonnetje.

Bruine bonenschotel
Bruine bonenschotel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 720 gr bruine bonen (1 pot )
  • 2 rode uien
  • 400 gr champignons
  • 2 paprika's (rood en groen )
  • 500 gr krieltjes
  • 75 gr belegen geraspte kaas (of gebruik vegan kaas)
  • 3 takjes peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de rode uien en hak ze fijn. Maak de champignons schoon en snijd in parten. Halveer de paprika’s en haal de zaadjes er uit, snijd ze vervolgens in reepjes. Spoel de bruine bonen af in een vergiet en laat ze even uitlekken. Borstel de krieltjes schoon, dep ze droog en snijd ze in parten.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan, bak de krieltjes al omscheppend 10 minuten tot ze een kleurtje krijgen. Haal uit de pan. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe en bak de champignons rondom bruin. Voeg rode ui en paprika toe en bak 5-7 minuten mee.

  3. Doe de krieltjes terug in de pan, voeg de bruine bonen toe en breng op smaak met peper en zout. Strooi de geraspte kaas over de groenten en laat smelten. Hak de peterselie fijn en strooi over de bruine bonenschotel.

Bruine bonenschotel
Bruine bonen recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.