
Pistache cheesecake
Bij ons thuis is cheesecake altijd een schot in de roos. Maar deze pistache cheesecake? Die is echt next level. De romige pistachevulling, een knapperige koekjesbodem en die vrolijke pistachestukjes en slagroom bovenop maken hem niet alleen ontzettend lekker, maar ook een plaatje om te zien. Dit is zo’n taart die je met trots op tafel zet. En geloof ons: hij is makkelijker te maken dan je misschien denkt. Je hoeft de oven niet eens aan te doen!
De juiste pistachepasta voor deze pistache cheesecake
De kleur van deze cheesecake kan variëren; dat ligt aan de kwaliteit en kleur van de pistachepasta. Soms wordt je taart meer bruinig dan groen… Koop dus het liefst goede kwaliteit pistachepasta, bijvoorbeeld bij een delicatessenwinkel of Dille & Kamille.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8-10 personen
- 250 gr double chip chocolade koekjes (+ eventueel 1 koekje als garnering)
- 125 gr roomboter
- 500 gr roomkaas
- 300 + 200 ml slagroom
- 75 gr suiker
- 8 el pistachepasta
- 5 blaadjes gelatine
- 50 gr pistachenootjes
Materiaal
- springvorm van 22 cm doorsnede
- keukenmachine
- mixer
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bekleed de springvorm met bakpapier, zowel de bodem als de zijkanten.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Hak de chocoladekoekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels, verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk het mengsel stevig aan. Hiervoor kun je de achterkant van een lepel gebruiken of een glas. Zet in de koelkast om op te stijven.
Klop de roomkaas met een mixer samen met de 200 milliliter slagroom, suiker en pistachepasta luchtig.
Verwarm 100 milliliter slagroom in een steelpan zonder te laten koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze al roerend op in het warme slagroom. Laat kort afkoelen en meng daarna door het roomkaasmengsel.
Verdeel de vulling over de koekjesbodem. Laat de cheesecake minimaal 4 uur (maar beter een hele nacht) opstijven in de koelkast.
Hak de pistachenootjes grof. Klop de rest van de slagroom (200 milliliter) met 1 eetlepel suiker stijf. Schep over in een spuitzak en spuit leuke toefjes op de pistache cheesecake. Strooi de fijngehakte pistachenootjes er overheen.
Tip: je kunt ook een half koekje verkruimelen en er overheen strooien.
Variatietip
Liever een andere twist? Je kunt de pistachepasta vervangen door hazelnootpasta voor een Nutella-cheesecake. Of voeg een beetje sinaasappelrasp toe aan de vulling voor een frisse touch. Wil je het extra feestelijk maken? Strooi er nog wat grofgehakte witte chocolade overheen of decoreer met verse frambozen.
Bewaartip
Deze pistache cheesecake kun je prima een dag van tevoren maken. Bewaar hem goed afgedekt in de koelkast, dan blijft hij goed vers. Hij blijft tot wel drie dagen lekker, maar eerlijk? Hij is meestal al binnen een dag op!


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in