Bietenwrap

Bietenwrap met gerookte zalm en roomkaas

Deze bietenwrap is ideaal als een snelle, gezonde maaltijd. Ziet er niet alleen kleurrijk uit, maar smaakt ook heerlijk door de combinatie van frisse groenten, kruidige roomkaas en gerookte zalm. Het is een recept dat je binnen no-time op tafel zet, ideaal voor een lichte lunch of een doordeweekse avond wanneer je geen zin hebt in gedoe. En weet je wat ook leuk is? Als je de wraps in kleinere stukjes snijdt en vastzet met een prikker, heb je een origineel en gezond hapje voor bij de borrel.

Bietenwrap: dit doe je met de left-overs

Omdat je van de meeste groenten in dit recept wat overhoudt, kun je daar meteen een lekkere salade mee maken. Onze favoriet is deze rauwkost salade. Zo verspil je niks én heb je een extra gerechtje erbij. Slim toch?

Bietenwrap
Bietenwrap
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 bietenwraps
  • 100 gr cottage cheese
  • 100 gr kruidenroomkaas
  • 0,5 kropje romaine sla
  • 0,5 komkommer
  • 0,5 groene paprika
  • 0,5 gele paprika
  • 5 gr bieslook
  • 5 gr peterselie
  • 1 stengel bleekselderij
  • 200 gr gerookte zalm
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pureer de cottage cheese en kruidenroomkaas met een staafmixer tot een glad mengsel. Hak bieslook en peterselie fijn en roer deze door het roomkaasmengsel. Breng op smaak met peper en zout. 

  2. Maak de paprika’s schoon, halveer ze, verwijder de pitjes en snijd ze in dunne reepjes. Was de romaine sla en laat de blaadjes uitlekken. Snijd de komkommer in stukjes en bleekselderij in dunne ringetjes.

  3. Bestrijk de bietenwraps met het roomkaasmengsel. Verdeel de romaine sla, gesneden groenten en plakjes gerookte zalm over de wraps. 

  4. Rol de wraps strak op en snijd ze eventueel schuin doormidden voor het serveren. Je kunt ze met een prikker vastzetten zodat ze mooi opgerold blijven. Handig voor wanneer je ze meeneemt als lunch!

Variatietip

Geen fan van gerookte zalm? Geen probleem! Je kunt die ook vervangen door gegrilde kip, falafel of plakjes avocado voor een vegetarische optie. Of kies eens voor een andere soort wrap, zoals spinaziewraps of volkoren wraps, voor wat extra variatie.

Bewaartip

De bietenwraps zijn het lekkerst wanneer je ze direct serveert, maar je kunt ze eventueel ook van tevoren maken. Rol de wraps strak op, wikkel ze in plasticfolie en bewaar ze in de koelkast. Snijd ze vlak voor het serveren pas door, zo blijven ze mooi vers en stevig. Perfect om mee te nemen naar werk of een picknick!

Bieten wrap
Bieten wrap

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Weer lekker in je vel zonder dieet

Weer lekker in je vel zonder dieet? 

Bestel ons e-book met 21 heerlijke recepten en tips & trucs. 

Bestel nu