Pistachepasta

Pistachepasta

Pistachepasta is dé culinaire trend van dit moment – en niet zonder reden. Deze rijke, smeuïge pasta, gemaakt van geroosterde pistachenoten, is verslavend lekker en kan op talloze manieren worden gebruikt. Het is niet alleen heerlijk op een croissant of toast, maar ook perfect als topping voor pannenkoeken, als smaakmaker in yoghurt, of als luxe ingrediënt in je favoriete bakrecepten.

Zo maak je zelf pistachepasta

Pistachenoten hebben een subtiele, nootachtige smaak – en bovendien bevatten deze noten gezonde vetten, eiwitten en vezels, waardoor het niet alleen lekker, maar ook voedzaam is.

Het maken van je eigen pistachepasta is verrassend makkelijk en veel lekkerder dan de versies uit de winkel. Door de pistachenoten eerst kort te roosteren, breng je de smaak nog beter naar voren. Het toevoegen van een beetje kokosolie zorgt voor de perfecte smeuïge textuur, terwijl de poedersuiker een beetje zoetheid geeft.

Bewaar de pistachepasta in een mooie pot en geniet elke keer weer van deze heerlijke, zelfgemaakte traktatie. En klein beetje luxe in je dagelijks leven, en dat is iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken, toch?

recepten met pistache pistachenoten pistachenootjes pistache noten
Pistachepasta
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 pot

  • 350 gr ongebrande en ongezouten pistachenoten
  • 3 el poedersuiker
  • 3 - 4 el kokosolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Verdeel de pistachenoten over een bakplaat en rooster ze gedurende 8 minuten. Laat afkoelen.

  3. Doe de pistachenoten, de kokosolie en de poedersuiker in de kom van je foodprocessor. Laat deze net zo lang draaien totdat je een gladde pasta krijgt. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Blijft het mengsel te droog, voeg dan wat extra olie toe.

  4. Bewaar de pistachepasta in een schone en droge pot. Lekker op een croissant.

Pistachepasta
Pistachepasta maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in