Pistachepasta
Pistachepasta is dé culinaire trend van dit moment – en niet zonder reden. Deze rijke, smeuïge pasta, gemaakt van geroosterde pistachenoten, is verslavend lekker en kan op talloze manieren worden gebruikt. Het is niet alleen heerlijk op een croissant of toast, maar ook perfect als topping voor pannenkoeken, als smaakmaker in yoghurt, of als luxe ingrediënt in je favoriete bakrecepten.
Zo maak je zelf pistachepasta
Pistachenoten hebben een subtiele, nootachtige smaak – en bovendien bevatten deze noten gezonde vetten, eiwitten en vezels, waardoor het niet alleen lekker, maar ook voedzaam is.
Het maken van je eigen pistachepasta is verrassend makkelijk en veel lekkerder dan de versies uit de winkel. Door de pistachenoten eerst kort te roosteren, breng je de smaak nog beter naar voren. Het toevoegen van een beetje kokosolie zorgt voor de perfecte smeuïge textuur, terwijl de poedersuiker een beetje zoetheid geeft.
Bewaar de pistachepasta in een mooie pot en geniet elke keer weer van deze heerlijke, zelfgemaakte traktatie. En klein beetje luxe in je dagelijks leven, en dat is iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken, toch?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 pot
- 350 gr ongebrande en ongezouten pistachenoten
- 3 el poedersuiker
- 3 - 4 el kokosolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Verdeel de pistachenoten over een bakplaat en rooster ze gedurende 8 minuten. Laat afkoelen.
Doe de pistachenoten, de kokosolie en de poedersuiker in de kom van je foodprocessor. Laat deze net zo lang draaien totdat je een gladde pasta krijgt. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Blijft het mengsel te droog, voeg dan wat extra olie toe.
Bewaar de pistachepasta in een schone en droge pot. Lekker op een croissant.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in