Mango chutney
Mango chutney is echt zo’n veelzijdige smaakmaker in de keuken. Het is de perfecte mix van zoet, pittig en kruidig, en geeft allerlei gerechten een extra boost. Deze chutney, met zijn zoete mango en aromatische specerijen, brengt je in gedachten zó naar een zonovergoten plek in India. En het beste is: je hebt er geen exotische markt voor nodig, gewoon een supermarkt, een pan en wat liefde (en geduld).
Hier is mango chutney lekker bij
Deze mango chutney is heerlijk als dip bij knapperige pappadums, maar ook geweldig naast een curry, als spread op een broodje met kip of zelfs als verrassende twist bij een kaasplankje.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 portie
- 2 rijpe mango's
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 0,5 chilipeper
- 1 cm gember
- 1,5 el suiker
- 2 el wite wijnazijn
- 2 st kardemom
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak de ui, knoflook en peper fijn. Fruit dit aan in een steelpan met een scheutje olijfolie.
Snijd de mango’s in stukjes en voeg dit toe. Voeg de suiker en witte wijnazijn toe. Wil je het wat zoeter maken? Voeg dan extra suiker toe.
Doe de gember, het kaneelstokje, de kardemom en kruidnagels bij het mengsel. Laat de chutney ongeveer 20 minuten sudderen.
Verwijder de specerijen en laat de mango chutney afkoelen. Wil je een gladde chutney? Pureer het dan nog even met een staafmixer. Bewaar in een schone, gesteriliseerde weckpot.
Serveer de mango chutney met bijvoorbeeld pappadums.
Variatietips
Vind je het fijn als je chutney wat meer pit heeft? Laat de zaadjes in de chilipeper zitten of voeg een extra peper toe. Of houd je juist van wat meer zoetigheid? Doe er dan een schepje extra suiker in, of een kneepje honing. Ook leuk: probeer eens wat gedroogde vruchten toe te voegen, zoals abrikozen of rozijnen. Ze geven de chutney net wat extra bite en een zoete twist.
Bewaartip
Je kunt de chutney in een schone, gesteriliseerde pot een paar weken in de koelkast bewaren. Hoe langer hij staat, hoe beter de smaken zich ontwikkelen. Dus maak gerust een flinke voorraad, want dit is zo’n smaakmaker die je keer op keer uit de koelkast zal trekken.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in