Brookies
Stel je voor: de rijke, fudgy smaak van een brownie gecombineerd met de knapperige textuur van een verse koekje. Dat is precies wat je krijgt met brookies! Deze lekkernij is de perfecte combi van twee favoriete zoetigheden, en ze zijn nog makkelijker te maken dan je denkt.
Brookies: het ideale bakrecept
Met deze brookies hoef je niet te kiezen tussen brownies of koekjes — je krijgt gewoon het beste van beide werelden in één lekkere hap!
Brookies zijn ideaal voor elke gelegenheid waar een beetje zoetigheid lekker bij smaakt, of dat nu een gezellige middag met vrienden is, een verjaardagsfeestje, of gewoon een avond op de bank met een goede film. Serveer ze warm met een bolletje vanille-ijs, of met een glas koude melk om ze in te dippen (geloof ons, dat is zó lekker!).
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 12 stukjes
- 100 + 150 gr bloem
- 3 eieren
- 100 + 150 gr roomboter
- 100 + 200 gr suiker
- 200 gr pure chocolade
- 50 gr chocolate chips/druppels
- snufje zout
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) of 160 graden (hetelucht). Vet een brownievorm in en bekleed deze met bakpapier.
Tip: vet de brownievorm eerst al wat in, zodat het bakpapier mooi blijft zitten tijdens het verdelen van het beslag en bakken in de oven.
Maak de koekkruimels door 100 gram suiker, 100 gram boter en 100 gram bloem te kneden tot grove koekkruimels. Zet tot gebruik in de koelkast.
Smelt de pure chocolade samen met de rest van de boter (150 gram) au bain-marie. Haal de schaal van het vuur en roer de rest van de suiker (200 gram) en een snufje zout erdoor.
Spatel het laatste beetje bloem (150 gram) door het chocolademengsel en voeg één voor één de eieren toe. Meng goed totdat je een glad beslag hebt en de eieren volledig zijn opgenomen. Verdeel het chocolademengsel gelijkmatig over de brownievorm.
Meng de chocolate chips door de koekkruimels en verdeel deze over het browniebeslag. Bak de brookies 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn. Laat afkoelen voor het aansnijden.
Variatietips
Je kunt eindeloos variëren met dit basisrecept voor brookies. Voeg wat gehakte noten toe voor een extra knapperige bite, of duw er een paar mini-marshmallows in voordat je ze bakt voor een s’mores-achtige smaak. Zin in extra zoet? Probeer eens witte of melkchocolade chips in plaats van pure chocolade.
Bewaartip
Als je het voor elkaar krijgt om wat over te houden… dan kun je de brookies een paar dagen bewaren in een luchtdichte doos. Maar geloof ons, ze zullen waarschijnlijk sneller verdwijnen dan je denkt!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in