Broccolisoep met kaascroutons

Broccolisoep met kaascroutons

We hebben weer een good old soepje voor je in de aanbieding. Broccolisoep, altijd goed! Een lekker romige en toch gezonde soep. En die kaascroutons met cheddar maken het helemaal af. Maar er is nog een ingrediënt wat we hebben toegevoegd en niet zomaar één. Kiemen, van de broccoliplant. Yes! We wisten tot voor kort ook niet dat het bestond. Broccolikiemen zijn de jonge plantjes van de, jawel! broccoli zaden (met een klein worteltje). En hoewel dit plantje superklein is, is het mega gezond. Ze zijn rijk aan Vitamine C en E en zitten bomvol Anti oxidanten (SGS voor de kenners). 1 plukje broccolikiemen bevat meer voedingstoffen dan een hele broccoli van 500 gr. Wauw! Dat wisten we niet, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest.

1 plukje broccolikiemen bevat meer voedingstoffen dan een hele broccoli. Wauw! Gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest.

Pauline

Wat zijn kiemen?

Je kent vast wel taugé en alfalfa, dat zijn de bekendste kiemgroenten. Maar wist je dat er nog heel veel andere soorten zijn? Kiemgroenten zijn dus de baby’s van de grote groenten, ontstaan uit zaden. Omdat ze zo jong zijn, gaat het groeiproces supersnel. Binnen 5 tot 14 dagen (verschilt per soort) heb je al kiemgroenten. Ze zijn hartstikke gezond, ze smaken echt lekker en je kan het overal op en in gebruiken. In een salade, op je broodje of crackers (lekker met kaas), in je soep en zelfs in een smoothie. In de supermarkt vind je verschillende bakjes met 3 soorten (vaak verdeeld in een pittige (onze favo) en milde variant). Ziet er heel gezellig uit en is nog lekker en gezond ook. Dubbele win. Wil je meer weten over de andere kiemsoorten, kijk dan eens hier.

Kleine disclaimer kiemgroenten zijn rauw niet geschikt voor zwangere vrouwen, ouderen en kinderen.

Broccolisoep met kaascroutons
Broccolisoep met kaascroutons

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr broccoli
  • 1 ui
  • 0,5 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ltr (kippen)bouillon
  • 125 ml zure room
  • Handje broccolikiemen
  • Zout
  • Olijfolie

Lekkere met kaascroutons

  • 1 hard bolletje (mag oud zijn)
  • 20 gr geraspte cheddar
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  2. Snijd de broccoli in stukken (ook de stengel), was deze voeg deze bij de uien. Voeg een liter (kippen)bouillon toe en laat de broccoli in ongeveer in 15 minuten gaar koken.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Breek het brood in stukjes. Besprenkel het met iets olijfolie, peper en zout en de geraspte kaas. Bak de croutons in 5 – 10 minuten knapperig in de oven.

  4. Pureer de broccolisoep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Je zou eventueel nog een scheutje slagroom kunnen toevoegen voor een extra romige soep.

  5. Verdeel de broccolisoep over de kommen. Garneer met een lepel zure room, een plukje broccolikiemen en de cheddar kaascroutons.

Broccolisoep met kaascroutons
Broccolisoep met kaascroutons

Dit bericht is in samenwerking met Van de Plas Sprouts, lees mijn disclaimer.

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Broccoli Hollandse recepten Gezonde recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Soepen Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in