Draadjesvlees recept

Draadjesvlees

Draadjesvlees stond bij ons vrijwel iedere week op tafel! Mijn vader maakte het altijd en het was vast onderdeel van onze dagelijkse AVG (aardappelen, vlees, groente). De hele keuken vulde zich altijd met de geur van sudderend vlees. Blijft een hele fijne herinnering.

Dit recept is niet van mijn vader, maar hoe ik het zelf altijd maak. Ik gebruik namelijk een combi van mosterd en appelstroop om het vlees op smaak te breng. Klinkt gek, is echt heerlijk. Bovendien zorgt het zurige van de appelstroop voor extra mals vlees. Echt!

Zelf ouderwets draadjesvlees maken

Als je zelf ouderwets draadjesvlees wilt maken zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Gebruik goede kwaliteit vlees want alleen dan krijg je lekker zacht vlees. In dit geval gebruiken we riblappen, maar sukadelappen kan ook (die hebben een uurtje langer nodig). Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het in de pan doet, anders wordt het taai.

Pauline
Draadjesvlees recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr riblappen
  • 2 uien
  • 300 ml runderbouillon
  • 2 el mosterd
  • 2 el appelstroop
  • 2 el bloem
  • 3 st. kruidnagel
  • 2 blaadjes laurier
  • Peper en zout
  • 30 gr roomboter
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Pel de uien en snijd in halve ringen.

  2. Breng het vlees royaal op smaak met peper en zout. Bestrijk het aan beide kanten met appelstroop en mosterd en haal het door de bloem. Klop de overtollige bloem af.

  3. Verhit de boter en een scheutje olijfolie in een braadpan. Bak het vlees op hoge temperatuur aan beide kanten goudbruin. Haal het vlees even uit de pan en leg apart.

  4. Voeg eventueel een scheutje extra olie toe en bak de uienringen goudbruin.

  5. Doe het vlees terug in de pan. Voeg de bouillon, laurier en kruidnagelen toe. Laat het draadjesvlees minimaal 3 uur stoven (met de deksel op een kier) op een laag vuur.  Haal het laatste uur de deksel van de pan zodat de jus wat in kan dikken. Wordt het vlees te droog, voeg dan wat extra bouillon toe.

    Serveer het draadjesvlees bijvoorbeeld met aardappelpuree en rode kool.

Draadjesvlees maken
Draadjesvlees

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (33 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.