Draadjesvlees

Draadjesvlees

Draadjesvlees stond bij ons vrijwel iedere week op tafel! Mijn vader maakte het altijd en het was vast onderdeel van onze dagelijkse AVG (aardappelen, vlees, groente). De hele keuken vulde zich altijd met de geur van sudderend vlees. Blijft een hele fijne herinnering. Dit recept is niet van mijn vader, maar hoe ik het zelf altijd maak. Ik gebruik namelijk een combi van mosterd en appelstroop om het vlees op smaak te breng. Klinkt gek, is echt heerlijk. Bovendien zorgt het zurige van de appelstroop voor extra mals vlees. Echt!

Zelf ouderwets draadjesvlees maken

Als je zelf ouderwets draadjesvlees wilt maken zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Gebruik goede kwaliteit vlees want alleen dan krijg je lekker zacht vlees. In dit geval gebruiken we riblappen, maar sukadelappen kan ook (die hebben een uurtje langer nodig). Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het in de pan doet, anders wordt het taai. En gebruik de juiste pan. Wij gebruiken voor dit recept de lage BK Bourgogne braadpan. Niet alleen een prachtexemplaar om te zien (hij staat bij mij steevast op het fornuis) maar ook een hele fijne pan voor stoofvlees. De pan is gemaakt van gietijzer en hierdoor verwarmt hij gelijkmatig en dat is perfect voor draadjesvlees dat langzaam moet garen. Dankzij de druipringen aan de binnenzijde van de deksel wordt het opkomend kookvocht gelijkmatig verdeeld over het gerecht, waardoor je maaltijd nog meer smaak krijgt. Het is een vrij fors exemplaar dus je kan meteen suddervlees voor de hele straat maken. Handig toch?

Cadeautje!

Goed nieuws, want bij aankoop van een pan uit de Bourgogne serie van BK krijg je gratis een 24-delige bestekset van Gero cadeau. Je kunt zelf kiezen welke bestekset je wilt hebben, dit kun je selecteren bij het afrekenen. De braadpannen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Niet alleen een eyecatcher in de keuken maar ook gewoon een must have als je van koken (en stoven) houdt. Een superleuke deal toch?

Draadjesvlees
Draadjesvlees

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr riblappen
  • 2 uien
  • 300 ml runderbouillon
  • 2 el mosterd
  • 2 el appelstroop
  • 2 el bloem
  • 3 st. kruidnagel
  • 2 blaadjes laurier
  • Peper en zout
  • 30 gr roomboter
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Pel de uien en snijd in halve ringen.

  2. Breng het vlees royaal op smaak met peper en zout. Bestrijk het aan beide kanten met appelstroop en mosterd en haal het door de bloem. Klop de overtollige bloem af.

  3. Verhit de boter en een scheutje olijfolie in de BK Bourgogne braadpan. Bak het vlees op hoge temperatuur aan beide kanten goudbruin. Haal het vlees even uit de pan en leg apart.

  4. Voeg eventueel een scheutje extra olie toe en bak de uienringen goudbruin.

  5. Doe het vlees terug in de pan. Voeg de bouillon, laurier en kruidnagelen toe. Laat het draadjesvlees minimaal 3 uur stoven (met de deksel op een kier) op een laag vuur.  Haal het laatste uur de deksel van de pan zodat de jus wat in kan dikken. Wordt het vlees te droog, voeg dan wat extra bouillon toe.

    Serveer het draadjesvlees bijvoorbeeld met aardappelpuree en rode kool.

Draadjesvlees
Draadjesvlees

Dit bericht is in samenwerking met BK Cookware , lees onze disclaimer.

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Rundvlees Hollandse recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Kerst Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (44 stemmen)

5 oktober 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in