
Mini pizza’s met chorizo en mozzarella



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 8 kant-en-klaar mini pizza bodempjes, 12,5 cm doorsnede
- 100 gr chorizo
- 1 maxi bol mozzarella
- 125 gr champignons
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 20 gr rucola
- 2 takjes basilicum
- 1 blikje pomodorini tomaten
- 16 semi zongedroogde tomaten
- 20 gr pijnboompitjes
- 1 el gedroogde oregano
- peper en zout
- olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze donkere plekjes krijgen, schud ze uit de pan op een bord.
Maak de tomatensaus. Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn, fruit met een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg een blikje tomaten toe en een flinke eetlepel gedroogde oregano. Kook de saus in 8-10 minuten tot een dikkere saus en breng op smaak met peper en zout.
Borstel voorzichtig de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Haal het velletje van de chorizo worst en snijd ook in plakjes.
Leg de mini pizza bodems op de met bakpapier beklede bakplaat. Bedek de pizza’s met een dun laagje tomatensaus. Beleg elke mini pizza met met wat plakjes champignons, chorizo en 2 semi zongedroogde tomaatjes. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de mini pizza’s. Zet ze in de oven en bak 10-15 minuten tot de kaas gesmolten is en de pizzabodem lekker knapperig. Garneer met rucola, basilicumblaadjes en pijnboompitjes.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan