Mini pizza's met chorizo en mozzarella

Mini pizza’s met chorizo en mozzarella

Heb je wel eens mini pizza’s gemaakt? Je kunt ze voor van alles inzetten. Ze doen het goed op een (kinder)verjaardag, partijtje of als snelle weekendsnack. Of maak er een echte mini pizza party van, waarbij ieder zijn eigen mini pizza kan beleggen. Je kunt de bodempjes kant-en-klaar al in klein formaat kopen. En zijn dus ook ideaal voor wanneer je in je eentje een keertje pizza (of zo’n dag dat niemand tegelijkertijd aan tafel schuift) wilt eten, je haalt gewoon 2 van die bodempjes uit de vriezer – salade erbij en klaar! Natuurlijk kun je de mini pizza’s beleggen zoals je wilt, wij geven je hier het recept voor mini pizza’s met chorizo, mozzarella en champignons en een lekkere ‘altijd goed’ pizzasaus.
Mini pizza’s met chorizo en mozzarella
Mini pizza’s met chorizo en mozzarella

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 kant-en-klaar mini pizza bodempjes, 12,5 cm doorsnede
  • 100 gr chorizo
  • 1 maxi bol mozzarella
  • 125 gr champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr rucola
  • 2 takjes basilicum
  • 1 blikje pomodorini tomaten
  • 16 semi zongedroogde tomaten
  • 20 gr pijnboompitjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze donkere plekjes krijgen, schud ze uit de pan op een bord.

  3. Maak de tomatensaus. Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn, fruit met een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg een blikje tomaten toe en een flinke eetlepel gedroogde oregano. Kook de saus in 8-10 minuten tot een dikkere saus en breng op smaak met peper en zout.

  4. Borstel voorzichtig de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Haal het velletje van de chorizo worst en snijd ook in plakjes.

  5. Leg de mini pizza bodems op de met bakpapier beklede bakplaat. Bedek de pizza’s met een dun laagje tomatensaus. Beleg elke mini pizza met met wat plakjes champignons, chorizo en 2 semi zongedroogde tomaatjes. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de mini pizza’s. Zet ze in de oven en bak 10-15 minuten tot de kaas gesmolten is en de pizzabodem lekker knapperig. Garneer met rucola, basilicumblaadjes en pijnboompitjes.

Mini pizza’s met chorizo en mozzarella
Mini pizza’s met chorizo en mozzarella

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Pizza recepten Champignons Tomaat Italiaanse recepten Notenvrije recepten Verjaardag Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)

7 oktober 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in