Mini pizza's

Mini pizza’s met chorizo en mozzarella

Heb je wel eens mini pizza’s gemaakt? Je kunt ze voor van alles inzetten. Ze doen het goed op een (kinder)verjaardag, partijtje of als snelle weekendsnack. Of maak er een echte mini pizza party van, waarbij ieder zijn eigen mini pizza kan beleggen. Je kunt de bodempjes kant-en-klaar al in klein formaat kopen. En zijn dus ook ideaal voor wanneer je in je eentje een keertje pizza (of zo’n dag dat niemand tegelijkertijd aan tafel schuift) wilt eten, je haalt gewoon 2 van die bodempjes uit de vriezer – salade erbij en klaar! Natuurlijk kun je de mini pizza’s beleggen zoals je wilt, wij geven je hier het recept voor mini pizza’s met chorizo, mozzarella en champignons en een lekkere ‘altijd goed’ pizzasaus.

Zelf pizzadeeg maken

Wil je liever zelf het pizzadeeg maken? Dat kan ook. Gebruik dan dit recept voor pizzadeeg. Vorm er kleine balletjes van ter grootte van een golfbal. Verwarm de oven voor op 250 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol de deegballetjes uit tot ongeveer 10 cm in de breedte. Verdeel een kleine lepel tomatensaus over de pizzarondjes en verdeel de toppings erover.  Bak de mini pizza’s in ongeveer 5 tot 8 minuten goudbruin.

Mini pizza's
Mini pizza's
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 kant-en-klaar mini pizza bodempjes, 12,5 cm doorsnede
  • 100 gr chorizo
  • 1 maxi bol mozzarella
  • 125 gr champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr rucola
  • 2 takjes basilicum
  • 1 blikje pomodorini tomaten
  • 16 semi zongedroogde tomaten
  • 20 gr pijnboompitjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper en zout
  • olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze donkere plekjes krijgen, schud ze uit de pan op een bord.

  3. Maak de tomatensaus. Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn, fruit met een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg een blikje tomaten toe en een flinke eetlepel gedroogde oregano. Kook de saus in 8-10 minuten tot een dikkere saus en breng op smaak met peper en zout.

  4. Borstel voorzichtig de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Haal het velletje van de chorizo worst en snijd ook in plakjes.

  5. Leg de mini pizza bodems op de met bakpapier beklede bakplaat. Bedek de pizza’s met een dun laagje tomatensaus. Beleg elke mini pizza met met wat plakjes champignons, chorizo en 2 semi zongedroogde tomaatjes. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de mini pizza’s. Zet ze in de oven en bak 10-15 minuten tot de kaas gesmolten is en de pizzabodem lekker knapperig. Garneer met rucola, basilicumblaadjes en pijnboompitjes.

Mini pizza's
Mini pizza's

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.