Courgettesalade

Rauwe courgettesalade met muntdressing

Deze courgettesalade met feta en muntdressing eet je helemaal rauw. Lekker fris en licht voor in de zomer. Want eerlijk is eerlijk, in de zomer verlang ik toch vaker naar een frisse salade dan naar een warme maaltijd. Deze rauwe courgettesalade kun je als lunch eten, maar ook als avondmaaltijd. Als ik bijvoorbeeld al een zware lunch gehad heb, vind ik het lekker om met het avondeten een salade te serveren. Eventueel met nog wat brood erbij. Door de muntdressing is de courgettesalade nog frisser van smaak. En het fijne van dit recept is dat het zo klaar is. Er komt geen pan of oven aan te pas. Ik raad je aan om de salade direct te eten, want avocado heeft de neiging snel bruin te kleuren. En dan ziet het er niet zo fris meer uit.

Bijgerecht BBQ

Ik denk dat deze salade ook lekker is bij de barbecue. Een goede afwisseling en tegenhanger van alle vis en vlees op de bbq. En ook weer wat anders dan de standaard aardappelsalade. En het fijne is dat je op deze manier toch ook weer wat groenten binnen krijgt. En dat kunnen we altijd wel gebruiken, toch? Ben je nou geen fan van courgette? Je zou het ook kunnen maken met worteltjes of bietjes. Of je laat de courgette achterwege en voegt nog wat extra komkommer toe. Ook lekker hoor.

ingrediënten courgette

Ingrediënten voor 4 p.
2 – 3 courgettes
1 komkommer
200 gr kikkererwten (uit blik)
2 avocado’s
60 gr feta
Peper en zout

Dressing
2 el zure room
1 el mayonaise
Sap van een halve citroen
Handje munt
Handje dille
1 teentje knoflook
Peper en zout

Zo maak je het
Was de courgettes en snij ze in vieren. Schaaf er met een kaasschaaf dunne linten van. Verdeel dit over een schaal.

Snij de komkommer in halve plakjes en de avocado in blokjes, voeg dit bij de salade.

Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat ze uitlekken. Voeg dit bij de rest van de groentes.

Maak een dressing van de zure room, de mayonaise en het citroensap. Hak de groene kruiden en de knoflook fijn en meng dit door de dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout en drizzle dit over de salade. Is hij iets te dik? Voeg dan een klein scheutje water toe.

Verkruimel tenslotte de feta over de salade.

rauwe courgettesalade

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in