Mango ijsjes met yoghurt
Gezonde mango ijsjes! Klinkt als te mooi om waar te zijn. Is het niet? Deze mango yoghurt ijsjes zijn best wel gezond, maar vooral heel lekker en heel makkelijk om te maken. Ook leuk om met de kinderen te doen. Wij hebben een ZOKU ijsjesmaker gebruikt voor dit recept, maar een paar uurtjes in de vriezer kan ook. Heb je de smaak te pakken? Bekijk ook eens onze andere ijsrecepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 6 st.
- 1 ltr vanille yoghurt
- 1 rijpe mango
- Scheutje water
Materialen
- ZOKU ijsmaker of
- IJsvormpjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Schil de mango en snijd deze in grove stukken. Pureer de mango samen met een scheutje water glad met een staafmixer. Het water maakt het iets vloeibaarder en dus beter schenkbaar.
Haal je ZOKU uit de vriezer. Giet een scheutje van de vanille yoghurt in de popsicle maker. Dit kunnen dus ook plastic vormpjes zijn. Zorg dat je ongeveer één derde van de mold vult met de yoghurt.
Schenk hierop een laagje mango puree. Tot ongeveer tweederde van het vormpje. Vul de ZOKU dan tot de rand met de vanille yoghurt. Steek het stokje erin in wacht een minuut of 7. Totdat het ijsje uitgehard is. Heb je een plastic ijsjeshouder, zet de ijsjes dan een nachtje in de vriezer.
Haal de mango ijsjes uit de ZOKU en serveer meteen. Of bewaar ze tot gebruik in wat bakpapier in de vriezer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in