Coquilles

Coquilles

Deze coquilles met salieboter en krokante Parmaham is toch een lekker gerechtje! Coquilles zijn zeer smakelijke schelpdieren. Coquilles bakken in een flinke klont roomboter vinden wij het lekkerst, maar je kunt ze ook op andere manieren bereiden. Loopt het water je al in de mond?

Coquilles voorgerecht

De coquilles zien er chique uit, maar stiekem best makkelijk om te maken. Het voordeel van coquilles is dat ze snel klaar zijn. Ze hebben maar een paar minuten in de pan nodig. Een ideaal voorgerecht voor tijdens een kerstdiner. Op zoek naar nog meer inspiratie voor de feestdagen? Bekijk dan ook eens onze feestrecepten!

Coquilles

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 coquilles (schoongemaakt)
  • 4 plakjes Parmaham
  • 125 gr roomboter
  • 1 bosje salie
  • Peper en zout

Lekker met

  • Sneetjes stokbrood

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakken Parmaham op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de plakken Parmaham in acht tot tien minuten krokant.

  2. Laat in een steelpannetje 100 gram van de boter op een zacht vuur smelten. Voeg wat salieblaadjes toe. De boter mag niet te bruin kleuren.

  3. Dep de coquilles met wat keukenpapier droog. Breng ze op smaak met peper en zout.

  4. Verhit de overige roomboter in een koekenpan. Bak de coquilles op hoog vuur in 1,5 à 2 minuten per kant goudbruin.

  5. Verdeel de coquilles over vier borden. Breek de krokante Parmaham in stukken en leg dit naast de schelpen.

  6. Maak het geheel af met wat salieboter en de salieblaadjes. Het is de bedoeling dat je alleen het heldere van de boter gebruikt. Je zult zien dat er witte belletjes boven komen drijven, deze verwijder je eerst met een lepeltje. De heldere salieboter giet je over de coquilles.

  7. Serveer de coquilles met wat sneetjes stokbrood.

Coquilles

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Kerst Oud en nieuw Oven Vis recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (23 stemmen)

15 december 2014


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in