
Coquilles
Deze coquilles met salieboter en krokante Parmaham is toch een lekker gerechtje! Coquilles zijn zeer smakelijke schelpdieren. Coquilles bakken in een flinke klont roomboter vinden wij het lekkerst, maar je kunt ze ook op andere manieren bereiden. Loopt het water je al in de mond?
Coquilles voorgerecht
De coquilles zien er chique uit, maar stiekem best makkelijk om te maken. Het voordeel van coquilles is dat ze snel klaar zijn. Ze hebben maar een paar minuten in de pan nodig. Een ideaal voorgerecht voor tijdens een kerstdiner. Op zoek naar nog meer inspiratie voor de feestdagen? Bekijk dan ook eens onze feestrecepten!


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 12 coquilles (schoongemaakt)
- 4 plakjes Parmaham
- 125 gr roomboter
- 1 bosje salie
- Peper en zout
Lekker met
- Sneetjes stokbrood
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakken Parmaham op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de plakken Parmaham in acht tot tien minuten krokant.
Laat in een steelpannetje 100 gram van de boter op een zacht vuur smelten. Voeg wat salieblaadjes toe. De boter mag niet te bruin kleuren.
Dep de coquilles met wat keukenpapier droog. Breng ze op smaak met peper en zout.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan. Bak de coquilles op hoog vuur in 1,5 à 2 minuten per kant goudbruin.
Verdeel de coquilles over vier borden. Breek de krokante Parmaham in stukken en leg dit naast de schelpen.
Maak het geheel af met wat salieboter en de salieblaadjes. Het is de bedoeling dat je alleen het heldere van de boter gebruikt. Je zult zien dat er witte belletjes boven komen drijven, deze verwijder je eerst met een lepeltje. De heldere salieboter giet je over de coquilles.
Serveer de coquilles met wat sneetjes stokbrood.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan