Brioche brood met framboos

Sponsored. Dit heerlijk zoete Brioche brood met framboos is perfect voor bij het paasontbijt of de paasbrunch. Voor je het weet is het zover, dan staan de Paasdagen voor de deur. Ieder jaar ga ik traditiegetrouw met familie lunchen of brunchen. Een tafel vol met lekkers en gezelligheid. Dit jaar staat dit brioche brood met framboos er zeker bij. Want het is niet alleen superlekker, het is ook nog een plaatje om te zien. De framboos geeft een lekkere frisse touch aan het brood. Brioche brood is van zichzelf al redelijk zoet. Vaak wordt het in kleine eenpersoons vormpjes gebakken, maar ik maak er een grote versie van. Hiermee maak je zeker indruk bij het Paasontbijt.

Om nog wat extra smaak te geven aan het brioche brood heb ik de frambozenjam van Hero Original toegevoegd aan het recept. Dit is jam met lekker veel fruit en geen onnodige toevoegingen. Nu we weer richting de lente gaan, maak ik graag gebruik van frisse smaken, zoals framboos. Door het deeg in te smeren met de frambozenjam krijgt het briochebrood een leuke roze swirl. De jam is al lekker zoet, dus ik voeg verder alleen wat honing toe aan het deeg. Om het af te maken garneer ik het brood met verse framboosjes en wat mascarpone. Dit maakt het wat frisser. Je kunt er natuurlijk ook een lik roomboter op smeren, ook lekker! En zo heb je een heerlijk zoete traktatie voor bij de Paasbrunch, of het ontbijt.

Brioche brood met framboos

Ingrediënten
325 gr bloem
120 ml lauwe melk
125 gr roomboter op kamertemperatuur
1 ei
2 el honing
8 gr gist
6 gr zout
140 gr Hero Original frambozen

Brioche brood met framboos

Zo maak je het
Zorg dat de melk lauwwarm is. Ik warm het altijd even op in de magnetron. Voeg de gist en de honing bij de melk, roer het door en zet het even weg. Het mengsel begint vanzelf te borrelen.

Doe de bloem, het zout en het ei in de mengkom van je keukenmachine.

Voeg het melk gistmengsel toe en kneed er een soepel deeg van in de keukenmachine.

Voeg nu beetje bij beetje de zachte boter toe.

Het deeg kan wat nat en plakkerig aanvoelen. Hoe langer je kneed hoe beter het wordt. Dit kan in de machine maar eventueel ook met de hand.

Stort het deeg op een met zonnebloem olie ingevet werkblad. Je kunt ook bloem gebruiken, maar dan neemt het deeg de bloem op en wordt het steviger van structuur.

Vet je handen in met wat olie en kneed het deeg na, totdat het zich tot een plakkerige bal vormt. Als je een bolletje deeg uit elkaar trekt, moet er een soort van vliesje ontstaan.

Vet een kom in met een beetje olie, keer het deeg hier in om en laat het ongeveer 45 minuten rijzen onder een natte theedoek. Het deeg moet zich in volume verdubbelen.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Stort je deeg op de plaat en druk de lucht er uit. Vorm er met je handen of met een deegroller een grote rechthoek van.

Bestrijk het deeg met de frambozen jam en rol hem voorzichtig op in de lengte.

Brioche brood met framboos Brioche brood met framboos

Snijd de rol in de lengte doormidden en maak er een soort van vlecht van. Haal de ene helft over de andere helft, totdat je bij het einde bent. Druk de uiteindes goed aan. Je kunt het deeg op de plaat afbakken of in een cakevorm. Bij dat laatste weet je zeker dat je een mooi hoog brioche brood krijgt.

Laat het gevlochten brood nogmaals 45 minuten rijzen onder een natte theedoek.

Brioche brood met framboosBrioche brood met framboos

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Bak het brioche brood met framboos na het rijzen in ongeveer 30 – 35 minuten af in de voorverwarmde oven.

Serveer het brioche brood met wat mascarpone, verse framboosjes en eventueel een drizzle honing.

Brioche brood met framboos

Brioche brood met framboos

Brioche brood met framboos

Dit bericht is in samenwerking met Hero, lees hier mijn disclaimer.

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in