Menu
Mini-trifle-met-advocaat-3-3.jpg

Mini trifle met advocaat

We strooien deze week met lekkere paasrecepten. Deze mini trifle met advocaat mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Want ook aan het toetje moet gedacht worden natuurlijk. Deze mini trifle met advocaat is supersimpel om te maken en ik durf te wedden dat bijna iedereen hier blij van wordt. Als ik aan advocaat denk, denk ik altijd aan mijn oma. Zij had altijd een flesje advocaat in huis. Ik denk dat zij heel blij zou worden van dit toetje. Maar ik vind dat het tegenwoordig nog steeds kan. En het past supergoed bij Pasen, vind je ook niet?

De mini trifle bouwen we op door steeds een laagje cake af te wisselen met een mascarpone-slagroom mengsel en advocaat. We maken het af met wat lekkere pure chocolade snippers, yum! De cake bak je natuurlijk zelf, maar als je echt wilt cheaten kun je stiekem een cake kopen bij de bakker natuurlijk. Sst, tegen niemand zeggen he!

Mini trifle met advocaat

Ingrediënten voor 4 personen
200 ml slagroom
200 gr mascarpone
70 gr suiker
4 el advocaat
Halve cake
Pure chocolade

Zo maak je het
Klop de slagroom met de mascarpone en de suiker stijf met een mixer.

Verdeel het mengsel in tweeën. Voeg aan de ene helft de advocaat toe en meng door elkaar.

Snijd een halve cake in kleine blokjes.

Vul een glas eerst met wat blokjes cake, dan een laagje advocaatroom, vervolgens een laagje mascarponeroom en een lepeltje advocaat. Herhaal deze stap totdat het glas gevuld is.

Garneer de mini trifle met advocaat met wat pure chocolade snippers.

Mini trifle met advocaat

Mini trifle met advocaat

Mini trifle met advocaat

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan