Noedels met kipgehaktballetjes
Zin in een lekker makkelijk recept? Dan is dit heerlijke recept voor kipgehaktballetjes met noedels en een romige pindasaus vast iets voor jou. Ballen en pindasaus zijn een echte crowd pleaser en op deze manier maken we er een voedzame maaltijd van. We gebruikten voor dit recept lekkere dikke udon woknoedels, die zijn al voorgegaard en hoef je alleen nog warm te wokken. Wanneer je minder dikke noedels lekkerder vindt kun je die natuurlijk ook gebruiken. Deze kipgehaktballetjes en noedels eet je met gewokte Chinese groenten en een dunne pindasaus. En als toppping gaat er nog een omelet overheen. Klinkt goed he?
Kipgehaktballetjes maken
Zelf kipgehaktballetjes maken is echt heel simpel. Vraag je slager om gehakt te draaien van kippendijen. Je geeft het extra pit met fijngesneden gember en Kikkoman sojasaus. We gebruiken nu de sojasaus met de groene dop (Less salt), maar de klassieke rode kan ook. Liever glutenvrij? Dan is er ook nog Kikkoman sojasaus met een blauwe dop. Allemaal volgens traditioneel Japans recept en bomvol smaak en aroma. Zet de gehaktballetjes voordat je ze gaat bakken even in de koelkast zo worden ze stevig en vallen ze tijdens het bakken niet uit elkaar. Bak ze daarna mooi goudbruin in een koekenpan. Echt een lekker gezinsrecept, want de kleine gasten aan tafel kunnen dit vast ook wel waarderen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr kipgehakt
- 600 gr udon woknoedels
- 600 gr Chinese wokgroenten
- 5 st. lente ui
- 3 cm verse gember
- 5 el Kikkoman sojasaus (less salt)
- 4 eieren (maat M )
- 6 el pindasaus
- 1 bosje verse koriander
- Peper en zout
- Zonnebloemolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak de verse gember fijn. Voeg de helft toe aan het het kipgehakt. Voeg 1 eetlepel sojasaus toe en kneed door. Rol er balletjes van ter grootte van een walnoot. Leg de balletjes op een bord en zet 15 minuten in de koelkast.
Klop de eieren in een mengkom los met peper en zout. Hak de bosuien in ringetjes en de koriander grof. Doe de pindasaus in een kommetje, voeg 4 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels water toe, klop los tot er een gladde dunne saus ontstaat.
Verhit zonnebloemolie in een ruime koekenpan of wok. Bak de kipgehaktballetjes rondom gaar en bruin in 10 minuten, schep ze uit de pan op een bord en zet even apart. Doe de wokgroenten en de rest van de gember in de pan en wok ze in 4 minuten tot ze gaar zijn. Voeg de woknoedels en de soja-pindasaus toe. En schep goed om en duw de noedels en groenten naar de zijkant van de pan. Voeg de balletjes weer toe en draai het vuur laag. Zodat alles warm blijft.
Bak ondertussen in een grote koekenpan een omelet. Haal uit de pan en snijd in reepjes.
Schep de noedels en wokgroenten op de borden, verdeel de gehaktballetjes er over. Geef de omeletreepjes er bij en garneer met de bosuiringetje en koriander.
Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in