Draadjesvlees
Draadjesvlees stond bij ons vrijwel iedere week op tafel! Mijn vader maakte het altijd en het was vast onderdeel van onze dagelijkse AVG (aardappelen, vlees, groente). De hele keuken vulde zich altijd met de geur van sudderend vlees. Blijft een hele fijne herinnering. Dit recept is niet van mijn vader, maar hoe ik het zelf altijd maak. Ik gebruik namelijk een combi van mosterd en appelstroop om het vlees op smaak te breng. Klinkt gek, is echt heerlijk. Bovendien zorgt het zurige van de appelstroop voor extra mals vlees. Echt!
Zelf ouderwets draadjesvlees maken
Als je zelf ouderwets draadjesvlees wilt maken zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Gebruik goede kwaliteit vlees want alleen dan krijg je lekker zacht vlees. In dit geval gebruiken we riblappen, maar sukadelappen kan ook (die hebben een uurtje langer nodig). Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het in de pan doet, anders wordt het taai. En gebruik de juiste pan. Wij gebruiken voor dit recept de lage BK Bourgogne braadpan. Niet alleen een prachtexemplaar om te zien (hij staat bij mij steevast op het fornuis) maar ook een hele fijne pan voor stoofvlees. De pan is gemaakt van gietijzer en hierdoor verwarmt hij gelijkmatig en dat is perfect voor draadjesvlees dat langzaam moet garen. Dankzij de druipringen aan de binnenzijde van de deksel wordt het opkomend kookvocht gelijkmatig verdeeld over het gerecht, waardoor je maaltijd nog meer smaak krijgt. Het is een vrij fors exemplaar dus je kan meteen suddervlees voor de hele straat maken. Handig toch?
Cadeautje!
Goed nieuws, want bij aankoop van een pan uit de Bourgogne serie van BK krijg je gratis een 24-delige bestekset van Gero cadeau. Je kunt zelf kiezen welke bestekset je wilt hebben, dit kun je selecteren bij het afrekenen. De braadpannen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Niet alleen een eyecatcher in de keuken maar ook gewoon een must have als je van koken (en stoven) houdt. Een superleuke deal toch?
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr riblappen
- 2 uien
- 300 ml runderbouillon
- 2 el mosterd
- 2 el appelstroop
- 2 el bloem
- 3 st. kruidnagel
- 2 blaadjes laurier
- Peper en zout
- 30 gr roomboter
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Pel de uien en snijd in halve ringen.
Breng het vlees royaal op smaak met peper en zout. Bestrijk het aan beide kanten met appelstroop en mosterd en haal het door de bloem. Klop de overtollige bloem af.
Verhit de boter en een scheutje olijfolie in de BK Bourgogne braadpan. Bak het vlees op hoge temperatuur aan beide kanten goudbruin. Haal het vlees even uit de pan en leg apart.
Voeg eventueel een scheutje extra olie toe en bak de uienringen goudbruin.
Doe het vlees terug in de pan. Voeg de bouillon, laurier en kruidnagelen toe. Laat het draadjesvlees minimaal 3 uur stoven (met de deksel op een kier) op een laag vuur. Haal het laatste uur de deksel van de pan zodat de jus wat in kan dikken. Wordt het vlees te droog, voeg dan wat extra bouillon toe.
Serveer het draadjesvlees bijvoorbeeld met aardappelpuree en rode kool.
Dit bericht is in samenwerking met BK Cookware , lees onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in