volkorenbrood bakken

Brood bakken + recepten

Zelf brood bakken, dat is de meest gebruikte zoekterm momenteel op de site. Jullie zijn massaal op zoek naar broodrecepten om thuis zelf brood te kunnen bakken. Het leek ons daarom een goed idee om weer eens de archieven in te duiken en een lijstje met lekkere broodrecepten voor jullie te maken. Want dan heb je alle broodrecepten handig bij elkaar in 1 overzicht.

Recept brood maken

Tips voor zelf brood bakken

Brood bakken is helemaal niet ingewikkeld. Wil je het jezelf echt makkelijk maken? Maak dan ons no-knead brood. Dit brood hoe je niet te kneden. Je bakt het brood af in een gietijzeren pan. Echt een supermakkelijk recept dat iedereen kan maken. En met deze tips moet het helemaal goed komen:

  • Kies de juiste soort bloem. Zorg ervoor dat je een bloem kiest die veel gluten bevat, dit zorgt ervoor dat je brood lekker luchtig wordt. In dit artikel vertellen we je alles over de soorten bloem en meel.
  • Kneed het deeg lang genoeg. Minimaal 10 -15 minuten. Het deeg hoort licht terug te veren als je erin drukt. Ook hoort het deeg niet nat te zijn. Is dit het nou wel? Voeg dan gerust een lepel extra bloem toe (maar ook weer niet teveel want dan wordt je deeg te compact). Is je deeg wat te droog? Voeg nog een scheutje water toe. Het deeg is klaar als het elastisch en licht plakkerig aanvoelt. Het moet zo soepel zijn dat je het als een kauwgombal uitelkaar kunt trekken.
  • Laat het deeg lang rijzen. Het deeg moet na de rijs in volume verdubbeld zijn.

Brood recepten

In dit lijstje met broodrecepten staat voor ieder wat wils. Zo delen we het basisrecept voor brood zonder kneden en een basisrecept voor speltbrood. Maar in dit lijstje staat ook een supermakkelijk recept voor het zelf maken van naanbrood. Daarnaast hebben we nog een heerlijk recept voor pestobroodjes en een basisrecept voor bagels voor je klaarstaan.

1. Pestobroodjes

Pesto swirlbroodjes

2. Makkelijk broodrecept zonder kneden

Makkelijk recept brood

3. Naanbrood van 2 ingrediënten

Recept Naanbrood van twee ingrediënten

4. Homemade bagels

Bagel met avocado en ei

5. Basisrecept speltbrood

speltbrood

6. No knead kaasbrood

No knead brood

7. Suikerbrood

Suikerbrood

8. Volkorenbrood bakken

volkorenbrood bakken

9. Brioche bollen

brioche recept

10. Rozijnenbrood

rozijnenbrood bakken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in