No knead brood dutch oven

No knead kaasbrood

Zin in zelfgebakken brood zonder al te veel moeite? Dit no knead kaasbrood is dan precies wat je nodig hebt. Het is een eenvoudig recept waarbij je niet hoeft te kneden, maar wel een heerlijk aromatisch en smaakvol brood uit je eigen oven tovert.

Zelfgemaakt brood zónder gedoe

Dit brood is perfect voor een luie zondagochtend of als smakelijke aanvulling bij je borrel of avondeten. De combinatie van romige kaas, zachte ui en oregano zorgt voor een heerlijke smaak. En het beste deel? Je hebt alleen een gietijzeren pan en een beetje geduld nodig. Dus als je indruk wil maken met zelfgebakken brood zonder de stress van het kneden, probeer dan dit no knead kaasbrood. Het is verrassend eenvoudig en onweerstaanbaar lekker!

Kaltbach creamy
No knead brood
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 brood

  • 500 gr speltbloem
  • 10 gr zout
  • 1,5 tl gedroogde gist
  • 375 ml lauwwarm water
  • 200 gr geraspte kaas
  • 1 ui
  • 2 tl oregano
  • Olijfolie

Materiaal

  • gietijzeren pan (dutch oven)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de speltbloem, zout, gist en water in een kom en meng dit snel door elkaar met een pollepel totdat er een bal vormt. Zorg ervoor dat de gist en zout elkaar van tevoren niet raken.

  2. Doe het deeg in een ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg 8 – 18 uur rijzen op kamertemperatuur.

  3. Pel en snipper de ui en bak deze rondom zacht in wat olijfolie. Leg apart.

  4. Bestuif je werkblad met bloem. Spreid het deeg uit en voeg de geraspte kaas, de gebakken ui en de oregano toe. Vouw het deeg wat over elkaar heen en vorm opnieuw een bal. Is het deeg te nat? Voeg een lepel extra bloem toe.

  5. Laat het deeg nogmaals een uur rijzen op een vel bakpapier.

  6. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  7. Verwarm een gietijzeren pan in de oven. Zet het deeg met het bakpapier in de pan in de oven. Doe het deksel op de pan en verlaag de temperatuur naar 180 graden (hetelucht).

  8. Laat het brood 30 minuten in de oven staan. Haal vervolgens het deksel eraf en bak het no knead kaasbrood nogmaals 20 minuten.

No knead kaasui brood

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in