Menu
Plaattaart-met-asperges-3-3.jpg

7 x aspergerecepten

Het aspergeseizoen is begonnen. En daarom leek het mij een goed idee om een lijstje met aspergerecepten met je te delen. Het aspergeseizoen loopt van begin april tot ergens eind juni. Nu is het dus het moment om met lekkere aspergerecepten aan de slag te gaan. We hebben het dan met name over de witte asperges. De groene asperge kun je vaak het hele jaar door verkrijgen. In dit lijstje met aspergerecepten besteden we zowel aandacht aan de witte als de groene asperges.

Asperges worden ook wel het witte goud genoemd. Dit komt omdat de witte asperges maar zo kort verkrijgbaar zijn en daardoor heel erg gewild en geliefd zijn.

Het witte goud

Als men het over asperges heeft, wordt er vaak gesproken over het witte goud. Dit komt omdat de witte asperges maar zo kort verkrijgbaar zijn en daardoor heel erg gewild en geliefd. Je kunt asperges het beste in de koelkast bewaren (ong. 3 dagen) in een vochtige doek. Je schilt de asperges van boven naar beneden en snijdt de onderkant eraf. Ben jij fan van asperges? En eet jij liever witte of groene asperges? Laat me weten welk van deze aspergerecepten je zou willen maken binnenkort?

1. Plaattaart met asperges en gerookte zalm

Klik hier voor het recept.

2. Aspergesoep met peterselie olie

Klik hier voor het recept.

3. Asperges en venkel uit de oven met kruidencrème

Klik hier voor het recept.

4. Asperges met ham en ei

Klik hier voor het recept.

5. Eitje in bladerdeeg met asperges

Klik hier voor het recept.

6. Verse ravioli met groene asperges en beurre blanc

Klik hier voor het recept.

7. Zalm uit de oven met asperges

Klik hier voor het recept.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan