Witte asperges met Hollandaisesaus

Recepten met asperges

In dit lijstje delen we de lekkerste recepten met asperges, want het aspergeseizoen is begonnen. Het aspergeseizoen loopt van begin april tot ergens eind juni. Dan is het dus het moment om met lekkere recepten met asperges aan de slag te gaan. We hebben het dan met name over de witte asperges. De groene asperge kun je vaak het hele jaar door verkrijgen. In dit lijstje met aspergerecepten besteden we alleen aandacht aan de witte asperges.

Asperges worden ook wel het witte goud genoemd. Dit komt omdat de witte asperges maar zo kort verkrijgbaar zijn en daardoor heel erg gewild en geliefd zijn.

Pauline

Het witte goud

Als men het over asperges heeft, wordt er vaak gesproken over het witte goud. Dit komt omdat de witte asperges maar zo kort verkrijgbaar zijn en daardoor heel erg gewild en geliefd. Je kunt asperges het beste in de koelkast bewaren (ong. 3 dagen) in een vochtige doek. Je schilt de asperges van boven naar beneden en snijdt de onderkant eraf. Daarna zijn ze klaar om te gebruiken in deze recepten met asperges.

Tip: Hier lees je hoe je alles over de bereiding, het bewaren en het koken van witte asperges + handige tips. 

witte asperges ingredient

Recepten met asperges

In dit lijstje vind je diverse recepten met asperges. Van de klassiekers zoals asperges met ham en ei, tot creatieve recepten zoals een witte asperge lasagne of risotto met asperges. Je kunt eindeloos variëren met witte asperges. En ze zijn er maar zo kort, dus geniet ervan zo lang het kan.

1. Plaattaart met asperges en gerookte zalm

2. Aspergesoep met peterselie olie

Aspergesoep

3. Risotto met asperges en zalm

risotto met asperges

4. Asperges met ham en ei

asperges met ham en ei

5. Asperges met zalm en spinaziestamp

Asperge met zalm

6. Pasta met asperges en ham

Pasta met asperges en ham

7. Witte asperges met Hollandaisesaus

Witte asperges met Hollandaisesaus

8. Witte asperge lasagne

witte asperge lasagne

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in