Salade met mosterddressing
Een klassieke Franse mosterddressing is wel een beetje onze go-to dressing als we zelf een salade maken. Mosterd combineert overal wel bij. Houd je meer van een ietwat zoetige dressing?, voeg dan een kneepje honing toe. In ieder geval is hij heel lekker in deze simpele salade met aardappel, spek en knapperige Romaine. Qua ingredienten lijkt hij een beetje op een salade Niçoise, alleen gebruiken we spek in plaats van tonijn. Kijk hier voor al onze andere lekkere salade recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr krieltjes met schil
- 4 st. baby Romaine
- 1 rode ui
- 250 gr spekreepjes
- 45 gr ansjovis
- 4 eieren
Mosterddressing
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 el mosterd
- 2 el witte wijn azijn
- 4 takjes peterselie
- 2 takjes dragon (optioneel)
- 6 el olijfolie
- Peper en zout
Snijd voor de dressing de sjalot en de knoflook fijn. Hak de verse kruiden grof. Doe de mosterd, olijfolie en witte wijnazijn in een kommetje en meng goed met elkaar. Voeg de verse kruiden, rode ui en knoflook toe. Zet apart.
Kook de eitjes in 6 minuten in kokend water. Laat ze even schrikken in koud water, pel ze en zet ze apart. Snijd de aardappels in parten. Kook de aardappeltjes met schil (boen ze van te voren wel even goed schoon) in een pan met ruim water en wat zout gaar. Of gebruik voorgekookte aardappeltjes met schil. Die kun je nog even kort opwarmen door ze kort in kokend water te koken. Ze zijn dan net iets gaarder en wanneer ze nog warm zijn nemen goed de dressing op. Giet de aardappels af en doe er gelijk de dressing bij. Schep goed om en laat even staan.
Bak de spekjes in een droge koekenpan knapperig en bruin. Snijd de romaine kropjes door de helft en haal de blaadjes los. Breek eventueel grote blaadjes in tweeën. Snijd de rode ui in dunne ringen.
Leg de slaparten op een mooie schaal, verdeel de aardappeltjes, ansjovis (heel of snijd in stukjes) en spekjes er over. Snijd de eieren in parten of doormidden en leg ze tussen de aardappeltjes. Garneer met de rode ui ringen en nog wat extra verse kruiden. Breng de salade op smaak met de mosterddressing en eventueel wat extra peper en zout.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.