Salade met zalm

Salade met zalm

Een barbecue hoeft echt niet altijd te bestaan uit 3 – 4 verschillende grillgerechten. Je kan ook alleen een stukje zalm roosteren op de bbq en dat serveren met een lekkere salade ernaast.  Deze salade met zalm is het tweede winnende recept van de Kikkoman BBQ contest. Het is bedacht door Petra en zij wint hiermee een Big Green Egg. Gefeliciteerd Petra! We vonden het leuk om te zien dat je ook gewoon licht en voedzaam kan eten van de BBQ. De Aziatische gemarineerde zalm is heel lekker in combinatie met de licht pittige gember dressing. Het zoete van de mango maakt het helemaal compleet. Echt eentje om te onthouden!

Gemarineerde zalm

Gemarineerde zalm van de BBQ is lekker snel klaar. En heel goed te combineren. Je kan het serveren met wat groentes ernaast, met rijst, op een broodje of met een salade. De marinade bestaat uit Kikkoman sojasaus, knoflook, gember, wat chili en honing. Echt een gouden combinatie. De sojasaus heeft heel veel smaak en aroma en dit trekt lekker in de zalm. Hoe langer je het laat marineren, des te lekkerder het wordt. De frisse salade met avocado en edamame ernaast is een fijne tegenhanger. En bij slecht weer kan je deze zalm ook heel gemakkelijk in de grillpan bereiden.

Salade met zalm
Salade met zalm

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 mootjes zalm
  • 4 el Kikkoman sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 el honing
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 el zonnebloemolie

Salade

  • 150 gr veldsla
  • 1 sjalotje
  • 180 gr edamame
  • 2 avocado's
  • Halve komkommer
  • 1 mango
  • Handje verse koriander (of peterselie)

Dressing

  • 5 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el sushi azijn
  • 1 el honing
  • 3 el olie
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Maak een marinade van de sojasaus, honing en de olie. Hak de knoflook en gember fijn. Voeg deze samen met de chilivlokken bij de marinade. Roer om. Leg de zalm hierin en laat het 30 minuten (liefst langer) marineren.

  2. Maal alle ingrediënten voor de dressing glad in het hakmolentje van je staafmixer. Leg apart.

  3. Verdeel de veldsla en de koriander over 4 borden. Verwijder de schil en de pit van de mango en de avocado’s en snijd deze in plakjes. Snijd de komkommer in blokjes en het sjalotje in repen. Verdeel dit samen met de edamame over de salade.

  4. Grill de zalm aan weerszijden goudbruin op de bbq. Je hoeft hem niet helemaal door te garen. Het is juist het lekkerste als het middelste gedeelte nog een beetje rosé is. Leg de zalmmoten op de salade.

  5. Verdeel de dressing over de salade met zalm em serveer meteen.

Salade met zalm
Salade met zalm

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.

Tags

BBQ Camping Makkelijke recepten Zalm Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch Salades Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in