
Salade met zalm
Een barbecue hoeft echt niet altijd te bestaan uit 3 – 4 verschillende grillgerechten. Je kan ook alleen een stukje zalm roosteren op de bbq en dat serveren met een lekkere salade ernaast. Deze salade met zalm is het tweede winnende recept van de Kikkoman BBQ contest. Het is bedacht door Petra en zij wint hiermee een Big Green Egg. Gefeliciteerd Petra! We vonden het leuk om te zien dat je ook gewoon licht en voedzaam kan eten van de BBQ. De Aziatische gemarineerde zalm is heel lekker in combinatie met de licht pittige gember dressing. Het zoete van de mango maakt het helemaal compleet. Echt eentje om te onthouden!
Gemarineerde zalm
Gemarineerde zalm van de BBQ is lekker snel klaar. En heel goed te combineren. Je kan het serveren met wat groentes ernaast, met rijst, op een broodje of met een salade. De marinade bestaat uit Kikkoman sojasaus, knoflook, gember, wat chili en honing. Echt een gouden combinatie. De sojasaus heeft heel veel smaak en aroma en dit trekt lekker in de zalm. Hoe langer je het laat marineren, des te lekkerder het wordt. De frisse salade met avocado en edamame ernaast is een fijne tegenhanger. En bij slecht weer kan je deze zalm ook heel gemakkelijk in de grillpan bereiden.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 4 mootjes zalm
- 4 el Kikkoman sojasaus
- 1 teentje knoflook
- 1 cm gember
- 1 el honing
- 1 tl chilivlokken
- 2 el zonnebloemolie
Salade
- 150 gr veldsla
- 1 sjalotje
- 180 gr edamame
- 2 avocado's
- Halve komkommer
- 1 mango
- Handje verse koriander (of peterselie)
Dressing
- 5 cm gember
- 1 teentje knoflook
- 4 el sushi azijn
- 1 el honing
- 3 el olie
- Snuf zout
Zo maak je het
Maak een marinade van de sojasaus, honing en de olie. Hak de knoflook en gember fijn. Voeg deze samen met de chilivlokken bij de marinade. Roer om. Leg de zalm hierin en laat het 30 minuten (liefst langer) marineren.
Maal alle ingrediënten voor de dressing glad in het hakmolentje van je staafmixer. Leg apart.
Verdeel de veldsla en de koriander over 4 borden. Verwijder de schil en de pit van de mango en de avocado’s en snijd deze in plakjes. Snijd de komkommer in blokjes en het sjalotje in repen. Verdeel dit samen met de edamame over de salade.
Grill de zalm aan weerszijden goudbruin op de bbq. Je hoeft hem niet helemaal door te garen. Het is juist het lekkerste als het middelste gedeelte nog een beetje rosé is. Leg de zalmmoten op de salade.
Verdeel de dressing over de salade met zalm em serveer meteen.


Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan