3 x gezonde salades voor op een toastje

Het weekend begint bij mij steevast met een lekker borrelplateau. Heerlijk vind ik dat! Een plateau vol met toastjes, gezonde salades en lekkere hapjes. En die salades voor op een toastje, die maak ik vaak zelf. Het is supermakkelijk om te maken en ook nog lekkerder ook. Ik deel vandaag drie lekkere recepten met jullie. Mijn persoonlijke favorieten zijn het, deze drie salades. Een kip-kerriesalade, een zalmsalade en een komkommersalade. Met een handvol ingrediënten zet je deze heerlijke salades op tafel. En het voordeel is, dat je precies weet wat er in zit. Daarom maak ik ook zoveel dingen zelf. Dan weet ik wat ik eet en dat vind ik erg belangrijk.

Ik heb jullie laatst al verteld over de terugroepactie van het Diabetes Fonds. Dit houdt in het kort in dat als een product veel meer suikers bevat dan je zou verwachten, je dit product via de website selecteert en deze boodschap kunt delen via social media. Het Diabetes Fonds wil zo de industrie aansporen om minder suikers toe te voegen aan producten. Een initiatief waar ik volledig achter sta.

Als je deze salades kant-en-klaar in de supermarkt koopt, zul je verbaasd zijn over de verborgen suikers die erin zitten. Meestal denk je hier niet direct aan, je verwacht niet dat er suikers in dergelijke salades zitten. Toch is het zo en daarom kan je ze beter zelf maken. Tuurlijk is het niet erg als je een keer een pakje of zakje opentrekt. Dat doe ik ook hoor. Maar ik probeer toch zoveel mogelijk vers te koken. Hiermee beperk ik mijn suikerinname en daar voel ik mij beter bij. Als ik dan suiker wil eten, dan doe ik dat door een lekker taartje te maken of te kopen.

Met deze gezonde salades voor op brood of op een toastje kom je niet voor verrassingen te staan. Dus duik lekker de keuken in, zodat je vanavond het weekend goed kan beginnen met een lekker borrelplankje

Kip-kerriesalade
Ingrediënten voor 1 bakje
1 kipfilet
1 lente ui
0,5 appel
1 el suikervrije mayonaise
2 el Griekse yoghurt
1,5 tl kerriepoeder
0,5 tl kurkuma
Chilipeper en zout

Zo maak je het
Pocheer de kipfilet in ongeveer 10 – 15 minuten gaar in water met zout. Pocheren houdt in, zachtjes garen in water dat net tegen de kook aan zit. Hierdoor blijft de kip heel mals en zacht. Trek de kipfilet uit elkaar met een vork. Meng de mayonaise met de yoghurt, de kerriepoeder, de kurkuma en wat chilipeper en zout in een kom. Voeg de geplukte kipfilet toe. Snijd de appel in kleine blokjes en de lente ui in ringetjes en meng dit door de kip-kerriesalade.

3 salades voor op een toastje

Zalmsalade
Ingrediënten voor 1 bakje
1 blikje zalm zonder huid en zonder graat
1 kleine rode ui
0,5 el suikervrije mayonaise
1 el kwark
1 el kappertjes
Rasp van een halve citroen (liefst bio en gewassen)
Paar takjes peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Laat de zalm uitlekken en doe het in een kommetje. Snipper de rode ui en voeg dit bij de zalm. Voeg de mayonaise en de kwark toe en meng door elkaar. Voeg de kappertjes toe en de rasp van een halve citroen. Breng de zalmsalade op smaak met peper en zout en wat gehakte peterselie.

3 salades voor op een toastje

Kommkommersalade
Ingrediënten voor 1 bakje
1 komkommer
1 el suikervrije mayonaise
1 el Griekse yoghurt
Rasp van een halve citroen (liefst bio en gewassen)
Handje bieslook
Handje peterselie
Handje dille
Peper en zout

Zo maak je het
Snijd de komkommer in hele dunne plakjes. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline of een kaasschaaf. Leg de komkommer in een vergiet en laat het goed uitlekken. Dep het droog met keukenpapier. Meng de mayonaise en de yoghurt in een kom. Voeg de rasp van een halve citroen toe. Hak de groene kruiden fijn en voeg dit bij de yoghurt. Voeg de uitgelekte komkommer toe en meng door elkaar. Breng de komkommersalade op smaak met peper en zout.

3 salades voor op een toastje3 salades voor op een toastje

Dit bericht is in samenwerking met het Diabetes Fonds, lees mijn disclaimer.

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in