Stoofpeer salade met geitenkaas
Begin je kerstdiner licht met deze stoofpeer salade met geitenkaas. De combinatie van de kruidige zoete stoofpeer is heel lekker met het frisse van de geitenkaas. De zoute prosciutto maakt het helemaal af. Wil je deze salade als lunch serveren, gebruik dan een dubbele hoeveelheid peertjes en een dubbele hoeveelheid rucola. Trouwens ook een fijne manier om leftover stoofpeertjes te gebruiken.
Stoofperen salade voor iedereen
Je kunt de stoofperen stoven in rode wijn. Liever alcoholvrij?, gebruik dan wat bessensap. Doe er een kaneelstokje en nog een paar andere smaakmakers erbij en klaar ben je. Je kunt de peertjes ook prima de dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in hun vocht in de koelkast. De volgende dag zijn ze alleen maar lekkerder geworden.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 stoofperen (recept)
- 75 gr rucola
- 100 gr zachte geitenkaas
- 100 gr prosciutto
- 30 gr pijnboompitten
- 1 el balsamico azijn
- 3 el olijfolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak de stoofperen volgens het recept. Je kan ook kant en klare stoofperen uit de supermarkt kopen.
Klop een dressing van de azijn, olijfolie en wat peper en zout. Meng dit door de rucola. Verdeel de rucola over 4 bordjes. Leg de stoofperen hierop.
Verdeel de prosciutto over de salade en verkruimel de geitenkaas er overheen.
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.Garneer de salade met de geroosterde pijnboompitjes. Serveer de salade met stoofpeer en geitenkaas meteen.
Wil je deze salade met stoofpeer en geitenkaas als lunch serveren? Verdubbel dan de hoeveelheid peertjes en rucola.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.