stoofperen salade

Stoofpeer salade met geitenkaas

Begin je kerstdiner licht met deze stoofpeer salade met geitenkaas. De combinatie van de kruidige zoete stoofpeer is heel lekker met het frisse van de geitenkaas. De zoute prosciutto maakt het helemaal af. Wil je deze salade als lunch serveren, gebruik dan een dubbele hoeveelheid peertjes en een dubbele hoeveelheid rucola. Trouwens ook een fijne manier om leftover stoofpeertjes te gebruiken.

Stoofperen salade voor iedereen

Je kunt de stoofperen stoven in rode wijn. Liever alcoholvrij?, gebruik dan wat bessensap. Doe er een kaneelstokje en nog een paar andere smaakmakers erbij en klaar ben je. Je kunt de peertjes ook prima de dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in hun vocht in de koelkast. De volgende dag zijn ze alleen maar lekkerder geworden.

salade stoofpeer geitenkaas-
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 stoofperen (recept)
  • 75 gr rucola
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr prosciutto
  • 30 gr pijnboompitten
  • 1 el balsamico azijn
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak de stoofperen volgens het recept. Je kan ook kant en klare stoofperen uit de supermarkt kopen.

  2. Klop een dressing van de azijn, olijfolie en wat peper en zout. Meng dit door de rucola. Verdeel de rucola over 4 bordjes. Leg de stoofperen hierop.

     

  3. Verdeel de prosciutto over de salade en verkruimel de geitenkaas er overheen.

  4. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.Garneer de salade met de geroosterde pijnboompitjes. Serveer de salade met stoofpeer en geitenkaas meteen.

    Wil je deze salade met stoofpeer en geitenkaas als lunch serveren? Verdubbel dan de hoeveelheid peertjes en rucola.

stoofperen salade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.