rabarber clafoutis

9 x rabarber recepten

Heb jij wel eens rabarber recepten gemaakt? Deze mooie roze stengels zijn in het seizoen van oktober tot juli. In deze maanden komt rabarber van Nederlandse bodem en kan je het vers krijgen. In de winter kan je wel in een pot kopen, maar er gaat niets boven verse rabarber. Daarom een handig lijstje met rabarber recepten. Rabarber heeft een wat zurige smaak en kan je zowel warm als koud eten. Je kunt er heerlijke rabarber compote van maken, een rabarbertaart bakken of een rabarbersiroop maken. In dit lijstje zie je hoe je rabarber kan bereiden. Er zit vast een lekker gerecht tussen deze rabarber recepten voor jou!

Rabarber seizoen

Het rabarber seizoen loopt van eind maart tot juli, waarbij mei de beste maand is. Dan is de rabarber op z’n lekkerst. Je herkent verse rabarber aan de dunne, stevige stelen. En hoe roder de stelen zijn, hoe zoeter de smaak is.

ingredient rabarber

1. Rabarber taart met frangipane

Zin in een simpele frangipane taart met rabarber? Dan moet je deze proberen! De bodem van bladerdeeg is lekker snel klaar. Rabarber over? Je kan er ook een lekkere crumble mee maken (zie recept verderop, puntje 5).

frangipane taart

2. Rabarber clafoutis

Een clafoutis kun je het beste omschrijven als een combinatie tussen een dikke pannenkoek en een pudding. Traditioneel wordt de clafoutis gemaakt met kersen, maar je kunt er ook lekkere andere ingrediënten voor gebruiken: zoals rabarber!

rabarber clafoutis

3. Rabarber muffins

Je kunt zoveel lekkere dingen maken met rabarber. Het is lekker in een cake, als crumble of geroosterd in de oven, of… in muffins. De rabarber gaat er gewoon rauw in. Door het in kleine stukjes te snijden, krijgt het voldoende garing.

rabarber muffins

4. Rabarber compote maken

Rabarber compote is zo gemaakt: Het enige wat je moet doen is de rabarber koken. Aan dit rabarber recept hebben we ook nog aardbeien toegevoegd. Die maken de compote nog lekkerder! Je kunt de rabarber compote overigens zo zoet maken als je zelf wilt. Wij hebben er twee eetlepels suiker aan toegevoegd, maar meer of minder kan natuurlijk ook.

Rabarber compote

5. Recept rabarber crumble

Dit is een super lekker en makkelijk dessert om te maken. Wij hebben deze crumble met rabarber iets gezoet met honing. De crumble is gemaakt van amandelmeel, geschaafde amandelen en havermout dus ook nog eens glutenvrij. Serveer de rabarber crumble met Griekse yoghurt. Of wil je er echt een feestje van maken? Een bolletje vanille-ijs erbij is al helemaal om te smullen.

Rabarber crumble

6. Rabarber koeken

Rabarbercompote gemaakt? Daarmee kun je ook deze lekkere rabarber koeken maken! Heel simpel, met bladerdeeg in een muffinvorm. Voeg nog wat aardbeien en appel toe en je hebt een heerlijk recept.

Bladerdeeg koeken

7. Rabarber cheesecake

Klaar voor je nieuwe favoriete taart? Deze rabarber cheesecake is een explosie van zoetzure smaken. De compote van geroosterde rabarber, limoen en een vleugje aardbeienjam maken de perfecte combinatie met de lobbige roomkaas en boterige spritsenbodem. Knapperige pistachenootjes geven de finishing touch.

Rabarber cheesecake

8. Rabarber toetje

Maak jij altijd ruimte voor het toetje? Dan moet je dit makkelijke recept zeker even onthouden! Dit rabarber toetje maken we met mascarpone, vanillekwark en homemade kersen- en rabarbercompote.

Rabarber toetje

9. Rabarbercake met vlierbloesemsiroop

Deze cake is heel eenvoudig om te maken, maar heeft toch een bijzondere twist, zoals je van ons gewend bent. Na het bakken drizzlen we er lekker wat vlierbloesemsiroop overheen: want rabarber en vlierbloesemsiroop zijn een match made in heaven.

Rabarbercake

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in