Salade met mosterddressing

Salade met mosterddressing

Een klassieke Franse mosterddressing is wel een beetje onze go-to dressing als we zelf een salade maken. Mosterd combineert overal wel bij. Houd je meer van een ietwat zoetige dressing?, voeg dan een kneepje honing toe. In ieder geval is hij heel lekker in deze simpele salade met aardappel, spek en knapperige Romaine. Qua ingredienten lijkt hij een beetje op een salade Niçoise, alleen gebruiken we spek in plaats van tonijn. Kijk hier voor al onze andere lekkere salade recepten.

Salade met mosterddressing
Salade met mosterddressing

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr krieltjes met schil
  • 4 st. baby Romaine
  • 1 rode ui
  • 250 gr spekreepjes
  • 45 gr ansjovis
  • 4 eieren

Mosterddressing

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el mosterd
  • 2 el witte wijn azijn
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes dragon (optioneel)
  • 6 el olijfolie
  • Peper en zout
  1. Snijd voor de dressing de sjalot en de knoflook fijn. Hak de verse kruiden grof. Doe de mosterd, olijfolie en witte wijnazijn in een kommetje en meng goed met elkaar. Voeg de verse kruiden, rode ui en knoflook toe. Zet apart.

  2. Kook de eitjes in 6 minuten in kokend water. Laat ze even schrikken in koud water, pel ze en zet ze apart. Snijd de aardappels in parten. Kook de aardappeltjes met schil (boen ze van te voren wel even goed schoon) in een pan met ruim water en wat zout gaar. Of gebruik voorgekookte aardappeltjes met schil. Die kun je nog even kort opwarmen door ze kort in kokend water te koken. Ze zijn dan net iets gaarder en wanneer ze nog warm zijn nemen goed de dressing op. Giet de aardappels af en doe er gelijk de dressing bij. Schep goed om en laat even staan.

     

  3. Bak de spekjes in een droge koekenpan knapperig en bruin. Snijd de romaine kropjes door de helft en haal de blaadjes los. Breek eventueel grote blaadjes in tweeën. Snijd de rode ui in dunne ringen.

  4. Leg de slaparten op een mooie schaal, verdeel de aardappeltjes, ansjovis (heel of snijd in stukjes) en spekjes er over. Snijd de eieren in parten of doormidden en leg ze tussen de aardappeltjes. Garneer met de rode ui ringen en nog wat extra verse kruiden. Breng de salade op smaak met de mosterddressing en eventueel wat extra peper en zout.

Salade met mosterddressing
Salade met mosterddressing

Tags

Makkelijke recepten Picknick Snelle recepten Aardappel Ei Franse recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vis recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Salades

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)

21 april 2018


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in