Salade met geitenkaas en druiven
Zijn jouw saladerecepten ook een klein beetje op aan het raken en ben je toe aan nieuwe salade inspiratie? Ik eigenlijk wel! Door al dat prachtige weer van afgelopen weken komt er nauwelijks nog iets anders op tafel dan salades. Vandaar dat ik een paar lekkere salades heb bedacht om je salade repertoire een beetje aan te vullen! Vandaag het recept voor een salade met geitenkaas, spek en druiven. Er zijn mensen die het een vreemd idee vinden om fruit met hartig eten te combineren. En fruit verwarmen kan in de ogen van sommige mensen al helemaal niet. Ik vind het eigenlijk wel lekker. Vooral die zoete en zoute smaken bij elkaar. En in de zomer kun je natuurlijk aan heel veel lekker fruit komen. Dus waarom niet! Kijk hier voor nog meer lekkere salade recepten.
Geroosterde druiven
In dit recept zet je de druiven even in de oven. Door ze te roosteren komt de smaak van de druiven nog meer naar boven. Ze worden ook wat zoeter. Ik bestrooi ze met wat zout, peper en olijfolie, zodat ze toch een hartige smaak krijgen. En in de druiven salade combineer ik ze dan lekker met die zoutige uitgebakken spekjes en geitenkaas. Verder komt er niet zo heel veel werk bij kijken. Echt easy dus. Om dat zoete en zoute nog wat beter in balans te krijgen maak ik er nog mijn favoriete Franse mosterddressing bij.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr witte druiven
- 300 gr slamix
- 2 sjalotjes
- 300 gr spekblokjes
- 150 gr zachte geitenkaas
- 90 gr walnoten
- 2 el mosterd
- 1 el witte wijn azijn
- 6 takjes peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht).
Leg de druiven in een braadslede of in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, wat zout en peper. En zet voor 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de dressing. Hak de sjalotjes fijn. Doe mosterd, azijn en olijfolie in een kommetje. Meng goed door elkaar. Hak de bladpeterselie of dragon (wanneer je daar aan kunt komen) fijn. En voeg toe aan het mosterdmengsel. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik apart.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig. En laat een beetje afkoelen.
Leg de sla in een schaal. Knip de trosjes druiven los en leg over de blaadjes. Verdeel de spekblokjes, walnoten en dressing over de salade. Verkruimel de geitenkaas er overheen. Breng de salade geitenkaas op smaak met wat zout en peper en eventueel nog wat verse kruiden. Lekker met brood.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in