Salade met geitenkaas en druiven

Salade met geitenkaas en druiven

Zijn jouw saladerecepten ook een klein beetje op aan het raken en ben je toe aan nieuwe salade inspiratie? Ik eigenlijk wel! Door al dat prachtige weer van afgelopen weken komt er nauwelijks nog iets anders op tafel dan salades. Vandaar dat ik een paar lekkere salades heb bedacht om je salade repertoire een beetje aan te vullen! Vandaag het recept voor een  salade met geitenkaas, spek en druiven. Er zijn mensen die het een vreemd idee vinden om fruit met hartig eten te combineren. En fruit verwarmen kan in de ogen van sommige mensen al helemaal niet. Ik vind het eigenlijk wel lekker. Vooral die zoete en zoute smaken bij elkaar. En in de zomer kun je natuurlijk aan heel veel lekker fruit komen. Dus waarom niet!

Geroosterde druiven

In dit recept zet je de druiven even in de oven. Door ze te roosteren komt de smaak van de druiven nog meer naar boven. Ze worden ook wat zoeter. Ik bestrooi ze met wat zout, peper en olijfolie, zodat ze toch een hartige smaak krijgen. En in de druiven salade combineer ik ze dan lekker met die zoutige uitgebakken spekjes en geitenkaas. Verder komt er niet zo heel veel werk bij kijken. Echt easy dus. Om dat zoete en zoute nog wat beter in balans te krijgen maak ik er nog mijn favoriete Franse mosterddressing bij.

Salade met geitenkaas en druiven
Salade met geitenkaas en druiven

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr witte pitloze druiven
300 gr slamix
2 sjalotjes
300 gr spekblokjes
150 gr verse geitenkaas
90 gr walnoten
2 el Mosterd
6 takjes verse bladpeterselie of dragon (+ om te garneren)
Peper en zout
4 el Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht)

Leg de druiven in een braadslede of in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, wat zout en peper. En zet voor 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de dressing. Hak de sjalotjes fijn. Doe mosterd en olijfolie in een kommetje. Meng goed door elkaar. Hak de bladpeterselie of dragon (wanneer je daar aan kunt komen) fijn. En voeg toe aan het mosterdmengsel. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik apart.

Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig. En laat een beetje afkoelen.

Leg de sla in een schaal. Knip de trosjes druiven los en leg over de blaadjes. Verdeel de spekblokjes, walnoten en dressing over de salade. Verkruimel de geitenkaas er overheen. Breng de salade geitenkaas op smaak met wat zout en peper en eventueel nog wat verse kruiden. Lekker met brood.

Salade met geitenkaas en druiven
Salade met geitenkaas en druiven

Tags

Makkelijke recepten Geitenkaas Noten recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch Salades

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in