fbpx
Menu

Weekendbites: Mexicaanse hotdog

Ben jij fan van hotdogs? Dan moet je deze Mexicaanse hotdog zeker een keer proberen. De hotdog is steeds meer een begrip aan het worden in Nederland. In Amerika kun je ze al lang op iedere hoek van de straat krijgen. Maar ook in ons kleine kikkerlandje begint de hotdog aan populairiteit te winnen. Zo zie je ze regelmatig op de kaart staan bij verschillende hamburger tenten, zoals de Thrill Grill. Maar je ziet ook kleine zaakjes opduiken, die alleen maar hotdogs verkopen. Wij houden ervan! Wij zijn al fan van de klassieke hotdog, met mayo, ketchup, uitjes en pickles. Maar we vonden het een leuk idee om een Mexicaanse twist te geven aan de hotdog, en zo ontstond dit recept voor de Mexicaanse hotdog.

De liefde voor hotdogs is ons met de paplepel ingegoten. Onze vader is ook groot fan van deze lekkernij. Vroeger, toen we nog in Groningen woonden, gingen we vaak naar Haarlem en dan werd er steevast een hotdog gegeten. Want volgens mijn vader kon je toen alleen lekkere hotdogs in Haarlem krijgen. Later aten we vaak de hotdogs van de Hema, ook lekker, maar wel heel anders dan de klassieke hotdog natuurlijk. En ook de hotdogs bij de IKEA vinden we erg fijn. Maar een zelfgemaakte hotdog is misschien wel het allerlekkerst. En deze Mexicaanse hotdog is een fijne afwisseling. Superlekker voor in het weekend, maar ook op (kinder)feestjes of tuinparty’s.

Mexicaanse hotdog

Ingrediënten voor 4 personen
4 harde broodjes
4 hotdog worstjes
2 tomaten
50 gr mais
Sap van een halve limoen
0,5 rode ui
Peper en zout
Scheutje olijfolie
Takje koriander of peterselie
Guacamole en tortillachips voor erbij

Zo maak je het
Begin met het maken van de salsa.

Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.

Meng de tomatenblokjes met de maïs en voeg het sap van een halve limoen toe.

Snipper de rode ui en voeg dit toe aan de salsa. Breng de salsa op smaak met wat koriander of peterselie en peper en zout.

Bak de hotdog worstjes rondom bruin in een grillpan met een klein beetje olie.

Snijd de broodjes in de lengte in. Leg de hotdog ertussen en beleg ze met de Mexicaanse salsa.

Serveer de hotdogs met guacamole en tortillachips.

Mexicaanse hotdogMexicaanse hotdogMexicaanse hotdog

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.