Menu
Kaasui-brood-4-4.jpg

Kaas-uibrood

Aan kaas-uibrood heb ik goede herinneringen. Vroeger mochten wij van onze ouders in het weekend altijd iets lekkers uitkiezen van de bakker. En heel vaak zaten daar kaas-uibroodjes bij. Of een puddingbroodje of donut als je zoete trek had. Maar de kaas-uibollen van de bakker kan ik me nog goed herinneren. Na het een hele lang tijd niet gegeten te hebben, had ik er opeens weer zin in. We maakten er een groot kaas-uibrood van die perfect is om lekker te delen met de rest van de familie. Als je hem op zaterdag maakt kun je er het hele weekend van genieten. Hoewel, ik denk dat het lastig is om het niet in één keer op te eten, haha.

Vind je dit een leuk idee?, bewaar het recept dan in je favorieten. Dat kan heel gemakkelijk in je persoonlijke profiel of in onze gratis app

De combinatie van ui en kaas is hemels. En niet te zuinig doen met de kaas hoor! Want dit maakt het extra lekker. En in het weekend moet dat kunnen vind ik. Zo net uit de oven is hij het lekkerste. Helemaal met een lik kruidenboter. Duik jij vandaag lekker de keuken in om dit kaas-uibrood te bakken? Laat het vooral weten op social media als je het gemaakt hebt. Als je #uitpaulineskeuken gebruikt, zie ik hem ook terug op Instagram.

Kaas-uibrood

Ingrediënten voor 1 brood
350 gr bloem
7 gr zout
5 gr gist
220 ml  lauw water
2 uien
100 gr geraspte oude kaas

Zo maak je het
Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, zout, gist en water door elkaar. Kneed dit tot een deeg.

Laat het deeg 1 uur rijzen en druk daarna voorzichtig de lucht eruit.

Rol het deeg uit tot een lap. Laat het een half uurtje rusten onder een natte theedoek.

Snijd de uien in halve ringen. Beleg het deeg met de uien en strooi de kaas erover.

Bak het kaas-uibrood in 25-30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius (hetelucht).

Wordt het brood te donker? Dek het dan even af met aluminumfolie.

Je kunt het brood zowel koud als warm serveren.

Kaas-uibroodKaas-uibroodKaas-uibrood

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan