
Kaas-uibrood
Aan kaas-uibrood heb ik goede herinneringen. Vroeger mochten wij van onze ouders in het weekend altijd iets lekkers uitkiezen van de bakker. En heel vaak zaten daar kaas-uibroodjes bij. Of een puddingbroodje of donut als je zoete trek had. Maar de kaas-uibollen van de bakker kan ik me nog goed herinneren. Na het een hele lang tijd niet gegeten te hebben, had ik er opeens weer zin in. We maakten er een groot kaas-uibrood van die perfect is om lekker te delen met de rest van de familie. Als je hem op zaterdag maakt kun je er het hele weekend van genieten. Hoewel, ik denk dat het lastig is om het niet in één keer op te eten, haha.
De combinatie van ui en kaas is hemels. En niet te zuinig doen met de kaas hoor! Want dit maakt het extra lekker. En in het weekend moet dat kunnen vind ik. Zo net uit de oven is hij het lekkerste. Helemaal met een lik kruidenboter. Duik jij vandaag lekker de keuken in om dit kaas-uibrood te bakken? Laat het vooral weten op social media als je het gemaakt hebt. Als je #uitpaulineskeuken gebruikt, zie ik hem ook terug op Instagram.
Ingrediënten voor 1 brood
350 gr bloem
7 gr zout
5 gr gist
220 ml lauw water
2 uien
100 gr geraspte oude kaas
Zo maak je het
Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, zout, gist en water door elkaar. Kneed dit tot een deeg.
Laat het deeg 1 uur rijzen en druk daarna voorzichtig de lucht eruit.
Rol het deeg uit tot een lap. Laat het een half uurtje rusten onder een natte theedoek.
Snijd de uien in halve ringen. Beleg het deeg met de uien en strooi de kaas erover.
Bak het kaas-uibrood in 25-30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius (hetelucht).
Wordt het brood te donker? Dek het dan even af met aluminumfolie.
Je kunt het brood zowel koud als warm serveren.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan