fbpx
Menu

Zelf guacamole maken

Zelf guacamole maken moeilijk? Nee hoor. Het is gewoon een kwestie van een handvol ingredienten mengen. Dit kan met de keukenmachine, dat is lekker snel. Maar nog lekkerder is het om dit met de hand te doen.  Het is zo gepiept. Het enige nadeel is dat je guacamole niet zo goed kan bewaren. Het kleurt snel bruin. De smaak is dan niet mis mee, maar het ziet er gewoon niet zo fris meer uit.

Ik ben zelf dol op guacamole en ik eet het meestal bij nacho’s en bij wraps. Bij de AH kan je zelf kant en klare guacamole pakketten kopen, daar zit alles in wat je nodig hebt voor deze dip. Let er wel goed op dat de avocado goed rijp is, anders prakt het zo moeilijk. Ps ook salsasaus kan je heel gemakkelijk zelf maken. Hier deel ik het recept.

zelf guacamole maken zelf guacamole maken

Ingrediënten voor 1 schaaltje
1 rijpe avocado
1 tomaat
1/2 uitje
1 teen knoflook
1/2 rode peper
Sap van een 1/2 limoen
1/2 tl komijn
Zout

Zo maak je het

Prak de avocado fijn met een vork.

Hak de knoflook fijn en pel en snipper de ui en voeg dit bij de avocado.

Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snij deze in kleine blokjes en voeg dit bij de massa.

Hak het halve pepertje fijn en voeg dit bij de guacamole.

Breng de guacamole op smaak met limoensap, zout en wat komijn en meng door elkaar.

Serveer de guacamole met nacho’s.

zelf guacamole maken zelf guacamole maken

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je deze guacamole gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

18 reacties

  • Evelien
    21 september 2015 om 12:38

    Hij was heel erg lekker! Ik had helaas geen tomaat in huis maar wel 2 avocado's dus heb ik het recept een beetje aangepast. I.p.v. een ui heb ik een klein sjalotje gebruikt. Ik miste nog iets in de smaak bij het proeven, dus heb ik er ook nog een beetje gedroogde koriander ingedaan. Limoensap uit een spuitflesje werkt trouwens ook goed.

  • Carina
    23 april 2014 om 21:25

    Oh haha ik zie dat er ook geen zout bij het gerechtje staat. Nou in dat geval, een beetje zout toevoegen kan geen kwaad :)

  • Carina
    23 april 2014 om 21:24

    Die komijn is echt een goed idee! Ik was het zout vergeten, maar zelfs dan is het nog lekker.

  • Esmée
    19 juli 2013 om 08:52

    zo grappig. die zilveren schaaltjes heb ik ook. ongeveer een jaar geleden bij de kwantum gekocht. vond ze zo leuk "werelds"

  • rozh
    4 juni 2013 om 23:58

    oh en een romaatje of een tros tomaal fijn snijden en een beetje extra vergine olijfolie!

  • rozh
    4 juni 2013 om 23:56

    Ipv ui bosuitjes doen en ipv komijn verse koriander bladeren maakt het lekkerder!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.