gnocchi carbonara

Gnocchi carbonara

Dol op pasta carbonara? Dan vind je dit vast ook lekker. Gnocchi carbonara. Carbonara saus is op zich al heel lekker: stukjes pancetta en een Parmezaanse kaas roomsaus, maar met gnocchi is het nog lekkerder. Vooral het bakken van de gnocchi geeft dit recept iets extra’s. De buitenkant wordt lekker knapperig en mooi goudbruin en de binnenkant blijft, zoals je van gnocchi gewend bent, zacht.

Carbonara saus

Carbonara saus, klinkt ingewikkeld en dat is het ook. Een klassieke carbonara saus bevat een eidooier. Daarom vandaag een cheat versie die altijd lukt. Laat het de Italianen maar niet horen want deze saus bevat room. Het is in een paar minuten gepiept. Pancetta bakken, knoflook toevoegen, slagroom er doorheen roeren, kort inkoken en op smaak brengen met peper en zout! De gebakken gnocchi schep je er tot slot doorheen. En klaar is je gnocchi carbonara.

gnocchi carbonara
gnocchi carbonara
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr gnocchi
  • 200 gr paddenstoelenmix
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr pancetta
  • 500 ml slagroom
  • Parmezaanse kaas (ter garnering)
  • 3 takjes verse tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Klontje boter

Zo maak je het

Snijd de pancetta in reepjes en hak de paddenstoelen grof. Bak de pancetta knapperig in een droge koekenpan. Haal uit de pan en zet even apart. Bak de grof gehakte paddestoelen samen met wat olijfolie en boter mooi bruin en zet ook opzij.

Maak de koekenpan goed schoon. Voeg boter en olijfolie toe en bak de helft van de gnocchi mooi goudbruin. Keer ze regelmatig om. De gnocchi gaat ook aan de pan kleven wanneer de pan niet goed schoon is. Doe hetzelfde met de andere helft. Zet de gnocchi apart.

Maak de roomsaus. Doe de fijngesneden knoflook met wat olijfolie in de pan. Voeg de slagroom toe en laat tot de helft inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pancetta en paddenstoelen toe en roer de gnocchi door de roomsaus. Verdeel over de borden.

Garneer de gnocchi carbonara met vers geraspte Parmezaanse kaas en verse tijmblaadjes.

gnocchi carbonara
gnocchi carbonara

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (52 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Pasta recepten Gnocchi Paddenstoelen Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in