zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep met wortel

Dit is een lekkere recept voor zoete aardappelsoep met wortel. Sommige ingrediënten lijken wel voor elkaar gemaakt! Net als deze 2 en voeg je daar gember aan toe dan heb je helemaal een smaakbom. De zoete aardappel en wortel versterken elkaar en gember zorgt voor een lekkere hartverwarmende pittigheid. We voegden kippenbouillon en garnalen aan de soep toe. Maar wanneer je er een vegetarische soep van wilt maken kan dat ook goed. Je vervangt de bouillon voor groentenbouillon en kiest voor stukjes tofu of pinda’s als topping. Meer zijn in een pompoensoep met wortel (ook al zo’n goed huwelijk), dan is dit soep recept een aanrader.

zoete aardappelsoep
zoete aardappelsoep met wortel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 grote garnalen
  • 600 gr zoete aardappel
  • 200 gr winterwortel
  • 100 gr taugé
  • 3 st lente ui
  • 3 cm verse gember
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 takje verse munt
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Pel en nipper de ui, snijd de knoflook in dunne plakjes en de gember zo fijn mogelijk. Snijd de helft van de rode peper (de rest gebruik je voor garnering) in kleine stukjes. Doe al deze ingrediënten met de olie in een pan met een dikke bodem. En bak op laag vuur voor 5 minuten zodat de smaken vrijkomen.

     

  2. Snijd de schil van de zoete aardappel en de wortel en hak in gelijke blokjes van ongeveer 1,5cm. Voeg toe aan het uimengsel en bak 7 minuten rustig mee.

  3. Voeg de kippenbouillon toe en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep mooi glad met een staafmixer en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

  4. Maak de garnalen schoon en bak ze kort in een koekenpan met wat olie tot ze roze en gaar zijn. Snijd de halve rode peper en de bosuitjes in ringetjes.

  5. Verdeel de zoete aardappelsoep met wortel over kommen. Garneer met de garnalen, bosui, taugé, rode peper en wat verse blaadjes munt.

soep van zoete aardappel
wortelsoep

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (36 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Garnalen Wortel Zoete aardappel Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Kerst Koningsdag Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in