fbpx
Menu

Mini pavlova met frambozen en lemoncurd

Deze mini pavlova met frambozen en lemoncurd is het ultieme dessert. Zoet, knapperig en chewy eiwitschuim met luchtig geklopte room en verse frambozen. De frisse smaak van de lemoncurd maakt het helemaal af. Dit is nou typisch zo’n toetje waarbij één hap smaakt naar meer. Een dessert heeft altijd iets frissigs nodig wil je niet na 3 happen al vol zitten. Al zullen chocoladelovers daar anders over denken. Maurits die kan bijvoorbeeld niet genoeg krijgen van chocoladetaarten, mousses en donkere smaken. Terwijl ik liever voor fris en fruitig ga.

De grap is dat ik deze mini pavlova vorig jaar al gemaakt heb. Ik had wat eiwitschuim over van een ander recept en weggooien is zonde. Vaak heb ik genoeg ingrediënten in huis om dan iets anders lekkers en creatiefs te maken. Dat was nu ook het geval. Je kan hier ook lekker mee variëren. Gebruik eens aardbeien of blauwe bessen. Of weet je wat ook lekker is, passievrucht. Yes! Voor de zoetekauwen kan je een variatie maken met chocolade en karamel. In ieder geval is dit een leuk basisrecept waar je volop mee kunt variëren. Als je het gemaakt hebt, laat je het dan even weten? Tag mij vooral op Social media, ik bekijk altijd alle foto’s. Vind ik leuk!

mini pavlova

mini pavlova

Ingrediënten voor 4 st.
90 gr eiwit
150 gr basterdsuiker
2 tl maizena
2 tl witte azijn
125 ml slagroom
1 el suiker
80 gr verse frambozen
4 el lemoncurd (recept)
30 gr pistachenootjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius (hetelucht).

Maak de kom en de garde van je keukenmachine vetvrij met een beetje citroensap. Klop het eiwit tot half stijve pieken in de kom van je keukenmachine. Voeg de basterdsuiker beetje bij beetje toe

Klop het eiwit vervolgens tot hele stijve pieken.

Spatel de maizena en de witte azijn door het eiwit.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de meringue in 4 hoopjes over de bakplaat.

Droog de mini pavlova 60 minuten in de oven op 120 graden. Laat de pavlova vervolgens in de oven afkoelen met de deur op een kier.

Klop in de tussentijd de slagroom met 1 el suiker stijf en hak de pistachenootjes grof.

Vlak voor het serveren ga je de mini pavlova opbouwen.

Verdeel de room over de afgekoelde pavlova’s. Verdeel wat frambozen over de room. Garneer de mini pavlova met een lepel lemoncurd. Maak het af met een paar gehakte pistachenootjes.

Serveer meteen.

mini pavlovamini pavlova

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

  • Romy
    18 december 2018 om 10:58

    Hoe kan je de pavlova / merengue het beste bewaren in de koelkast? En kan ik het ook twee dagen van te voren maken?

    Beantwoorden
  • Mijntje
    16 december 2018 om 20:39

    Beste Pauline, Je geeft aan dat het recept ook met passievrucht kan. Is dat nog steeds in combinatie met de lemon-curd?

    Beantwoorden
  • Felia
    2 maart 2018 om 17:14

    Hi Pauline, wat een heerlijk recepten allemaal hier! Vanmiddag de minipavlova gemaakt, maar die werden een beetje bruin(beige), beetje verkleurd dus. Gewoon de oven op een lagere temperatuur? Maar dan moeten ze ook iets langer denk ik?

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 maart 2018 om 15:57

    Dat is het inderdaad. De ene oven is de andere niet. Dus volgende keer op een lagere temperatuur en dan idd wat langer.

    Beantwoorden
  • Bianca
    1 maart 2018 om 17:42

    Wil ze graag voor zondagochtend maken, zou ik Ze zaterdagavond al kunnen vullen? Ben bang dat ze door de room en het fruit vochtig worden...of is het een idee om er eerst een laagje gesmolten witte chocolade overheen te doen, daarna de lemon curd en het fruit? Of zou de merengue in elkaar storten door de gesmolten chocolade...lastig dilemma. Weet jij raad?

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 maart 2018 om 15:59

    Ik zou ze op het laatste moment afmaken anders wordt de meringue inderdaad wat zacht. Dus alle onderdelen kan je van tevoren klaarmaken. Maar het in elkaar zetten, vlak voordat je het gaat eten.

    Beantwoorden
  • monique
    23 december 2017 om 00:06

    kun je ze ook een dag van de voren maken die pavlova en dat vlak voor serveren in elkaar zet?

    Beantwoorden
  • Martine
    3 december 2017 om 22:47

    Kan je dit ook vullen met een mengsel van lemoncurd, mascarpone en slagroom? Of wordt dat te zwaar?

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 december 2017 om 14:08

    Zeker, lijkt me lekker.

    Beantwoorden
  • Francis
    5 oktober 2017 om 13:22

    Kun je ze invriezen? (Omdat je schrijft dat je ze jaar ervoor al had gemaakt)

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 oktober 2017 om 14:10

    Nee dat kan helaas niet. Ik bedoelde dat ik ze al een jaar eerder op de foto had gezet, maar toen we gelijk opgegeten natuurlijk :)

    Beantwoorden
  • Monique
    20 september 2017 om 20:21

    Hoeveel eiwitten is 90 gr? Nu al zin om te maken!

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 september 2017 om 10:37

    Ongeveer 3 als je een eitje in maat M neemt.

    Beantwoorden
  • Laura
    17 september 2017 om 19:42

    Wauw van die foto's alleen al krijg ik zo'n trek!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 september 2017 om 20:44

    Wij ook :)

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    17 september 2017 om 07:08

    Heerlijk met die lemoncurd erbij!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen