Lobster roll
De lobster roll is misschien wel het meest chique broodje dat je kan bestellen. De lobster roll is een lekker broodje, meestal brioche, belegd met sla en kreeft. Om het iets toegankelijker te maken (lees: goedkoper) gebruiken we rivierkreeftjes. Net zo lekker en zo kun je er vaker van genieten. De lobster roll komt van origine uit Amerika. En gelukkig zie je ze steeds vaker op de kaart staan in Nederland. Maar nu kun je zelf een lobster roll maken, gewoon thuis.
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik (Annika) nog nooit een hele kreeft heb gegeten. Ik ben toch wel wat meer van het makkelijke eten. Ik hou er persoonlijk niet van als ik moeite moet doen om iets op te eten. Herkennen jullie dat? Maar deze lobster roll met rivierkreeftjes is een ander verhaal. Dit eet lekker makkelijk en ook de bereiding is easy. En daar hou ik van!
Ingredienten voor 4 personen
4 brioche broodjes of witte puntjes
25 gr boter
200 gr rivierkreeftjes
1 el mayonaise
Paar takjes bieslook
Kneepje citroensap
Peper ne zout
2 kropjes little gem
Zo maak je het
Smelt de boter en bestrijk de broodjes met de gesmolten boter. Snijd de broodjes in, in de lengte.
Meng de rivierkreeftjes met de mayonaise, fijngehakte bieslook, citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de little gem over de broodjes. Leg vervolgens de rivierkreeftjes op de sla. Enjoy!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in