Lobster roll

Lobster roll

De lobster roll is misschien wel het meest chique broodje dat je kan bestellen. De lobster roll is een lekker broodje, meestal brioche, belegd met sla en kreeft. Om het iets toegankelijker te maken (lees: goedkoper) gebruiken we rivierkreeftjes. Net zo lekker en zo kun je er vaker van genieten. De lobster roll komt van origine uit Amerika. En gelukkig zie je ze steeds vaker op de kaart staan in Nederland. Maar nu kun je zelf een lobster roll maken, gewoon thuis.

Ik moet je eerlijk bekennen dat  ik (Annika) nog nooit een hele kreeft heb gegeten. Ik ben toch wel wat meer van het makkelijke eten. Ik hou er persoonlijk niet van als ik moeite moet doen om iets op te eten. Herkennen jullie dat? Maar deze lobster roll met rivierkreeftjes is een ander verhaal. Dit eet lekker makkelijk en ook de bereiding is easy. En daar hou ik van!

Lobster roll

Ingredienten voor 4 personen
4 brioche broodjes of witte puntjes
25 gr boter
200 gr rivierkreeftjes
1 el mayonaise
Paar takjes bieslook
Kneepje citroensap
Peper ne zout
2 kropjes little gem

Zo maak je het
Smelt de boter en bestrijk de broodjes met de gesmolten boter. Snijd de broodjes in, in de lengte.

Meng de rivierkreeftjes met de mayonaise, fijngehakte bieslook, citroensap en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de little gem over de broodjes. Leg vervolgens de rivierkreeftjes op de sla. Enjoy!

Lobster rollLobster rollLobster roll

 

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Tags

Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

16 september 2017


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in