
Mini pavlova met frambozen en lemoncurd
Deze mini pavlova met frambozen en lemoncurd is het ultieme dessert. Zoet, knapperig en chewy eiwitschuim met luchtig geklopte room en verse frambozen. De frisse smaak van de lemoncurd maakt het helemaal af. Dit is nou typisch zo’n toetje waarbij één hap smaakt naar meer. Een dessert heeft altijd iets frissigs nodig wil je niet na 3 happen al vol zitten. Al zullen chocoladelovers daar anders over denken. Je kan hier ook lekker mee variëren. Gebruik eens aardbeien of blauwe bessen. Of weet je wat ook lekker is, passievrucht. Yes! Voor de zoetekauwen kan je een variatie maken met chocolade en karamel. In ieder geval is dit een leuk basisrecept waar je volop mee kunt variëren.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 st.
- 90 gr eiwit
- 150 gr basterdsuiker
- 2 tl maizena
- 2 tl witte azijn
- 125 ml slagroom
- 1 el suiker
- 80 gr verse frambozen
- 4 el lemoncurd
- 30 gr pistachenootjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius (hetelucht).
Maak de kom en de garde van je keukenmachine vetvrij met een beetje citroensap. Klop het eiwit tot half stijve pieken in de kom van je keukenmachine. Voeg de basterdsuiker beetje bij beetje toe
Klop het eiwit vervolgens tot hele stijve pieken.
Spatel de maizena en de witte azijn door het eiwit.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de meringue in 4 hoopjes over de bakplaat.
Droog de mini pavlova 60 minuten in de oven op 120 graden. Laat de pavlova vervolgens in de oven afkoelen met de deur op een kier.
Klop in de tussentijd de slagroom met 1 el suiker stijf en hak de pistachenootjes grof.
Vlak voor het serveren ga je de mini pavlova opbouwen.
Verdeel de room over de afgekoelde pavlova’s. Verdeel wat frambozen over de room. Garneer de mini pavlova met een lepel lemoncurd. Maak het af met een paar gehakte pistachenootjes.
Serveer meteen.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan