fbpx
Menu

Weekendbites: Feta Saganaki

Een van mijn favoriete gerechten uit de Griekse keuken is feta Saganaki. Tijdens de vakanties in Griekenland eet ik dit geregeld. Het is eigenlijk gebakken feta. De feta krijgt hierdoor een krokant laagje en de binnenkant blijft lekker romig. Mits het goed bereid is natuurlijk. Ik heb ook wel eens een feta saganaki gehad die naar rubber smaakte, bah..Maar als je het op de juiste manier bereid, is het superlekker. Ik hou er van om op vakantie allerlei kleine gerechtjes te bestellen. Lekkere Griekse mezzes die je met elkaar kunt delen. De feta saganaki staat er meestal wel bij, net als tzatziki, tiropita’s of soutzoukakia (Griekse gehaktballetjes). Yum, het water loopt me alweer in de mond.

Wij gebruiken meestal de feta van het merk Dodoni. Deze is erg fijn en veel lekkerder dan de witte kaas van de supermarkt huismerken. Ook bij de Turk koop je lekkere feta, hoewel dit vaak geen Griekse feta is. Je kunt de feta saganaki lekker als borrelhapje serveren, als voorgerecht of als onderdeel van een heleboel Griekse mezes. Net waar je zin in hebt.

Feta saganaki

Ingrediënten
1 blok feta (bijv. Dodoni)
Bloem
Olijfolie
1 citroen
Paar takjes peterselie

Zo maak je het
Haal de feta twee keer door de bloem. Zorg dat alle zijdes bedekt zijn met een laagje bloem.

Verhit een royale scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de feta rondom bruin in de olie. Keer hem voorzichtig om als de onderkant goed gebakken is.

Serveer de feta met citroen en wat peterselie. Drizzle er eventueel wat honing over.

Feta saganakiFeta saganakiFeta saganaki

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

6 reacties

  • Q
    17 oktober 2017 om 16:58

    De feta saganaki is helemaal lekker met wat honing en walnootjes. Dit maakt het ook extra grieks!

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    25 september 2017 om 16:21

    Eerder lustte ik geen feta, maar nu... sinds kort ben ik er dus dol op! Dit recept moet ik dan ook echt een keer maken!

    Beantwoorden
  • Alice
    15 september 2017 om 22:08

    Toevallig alles in huis om dit te maken! 't Was erg lekker! Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
  • Red
    15 september 2017 om 15:26

    Heerlijk dit! Zelf haal ik de feta altijd door de bloem en de paneermeel. In hele dunne ringetjes rode ui erbij......

    Beantwoorden
  • Tanja
    15 september 2017 om 14:08

    Jummy, dit lijkt me heel lekker! Paar vraagjes: Hoe zwaar is zo'n blok feta ongeveer? En moet het op hoog vuur of middel vuur gebakken worden? Ik ben dol op Griekse mezzes maar deze kende ik nog niet Ik ben meer thuis in Spaanse tappas maken. En Hollandse hapje, I Love Hapjes :-) <3

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 september 2017 om 20:38

    Het is een plak van 200 gram en ik zou het vuur niet te hoog zetten.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen