Aziatische borrelplank

Aziatische borrelplank

Deze Aziatische borrelplank is een superleuk alternatief voor de standaard Hollandse hapjes op een verjaardag, en weer heel anders dan een Midden-Oosterse borrelplank of Spaanse pintxos. Lekker kleurrijk, vol verschillende smaken en een fijne mix van zelfgemaakt en kant-en-klaar. Hier kun je alle kanten mee op: misschien kies je voor gemak en koop je alles kant-en-klaar, of ga je juist helemaal los en maak je zoveel mogelijk zelf. Net wat je leuk vindt (en hoeveel tijd je hebt).

Aziatische borrelplank: voor elk wat wils

Deze Aziatische borrelplank is perfect voor een vrijdagavond borrel met vrienden of een feestje waarbij je net even iets anders wil neerzetten.

Wat wij er zo leuk aan vinden, is dat er voor iedereen wel iets bij zit. Van sushi tot gehaktballetjes, van frisse zoetzure komkommer tot pittige hot honey, van zachte dumplings tot knapperige zeewiersnacks.

En die tonijn tataki? Die steelt echt de show op de plank. Maar als je liever geen tonijn wil gebruiken, kun je ook kort gebakken zalm of sashimi kopen.

Er it voor iedereen wel iets bij! Van sushi tot gehaktballetjes, van frisse zoetzure komkommer tot pittige hot honey, van zachte dumplings tot knapperige zeewiersnacks.

Pauline

Veelgestelde vragen over de Aziatische borrelplank

Kan ik de plank ook helemaal vegetarisch maken?
Ja, zeker! Vervang de tonijn en kip door extra groentehapjes, tofu-bites of vegetarische gyoza.

Hoe kan ik de plank mooi opmaken?
Gebruik een grote houten plank of een mooie grote schaal. Zet de dips in kleine schaaltjes en verdeel de hapjes er speels omheen. Afmaken met wat sesamzaadjes en verse koriander geeft meteen een feestelijk effect.

Kan ik de plank van tevoren klaarzetten?
Je kunt alles uitstallen en afdekken met folie, maar zet de plank dan wel in de koelkast. Dat moet dus wel passen; je kan het ook allemaal in losse bakjes doen en later opmaken. Haal alles er een kwartiertje voor het serveren uit, zodat alles weer op smaak komt. Doe dit trouwens niet té ver van tevoren, daar worden de hapjes echt niet lekkerder op.

Welke drankjes passen erbij?
Een frisse witte wijn, een Aziatisch biertje of gewoon een kan ijsthee met gember en citroen. Dat maakt de plank helemaal compleet.

Aziatische borrelplank
Aziatische borrelplank

Ingrediënten voor 4 personen, om kant en klaar te kopen

Ingrediënten om zelf te maken

Ingrediënten dipsaus

  • 5 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • 0,5 limoen

Ingrediënten Tonijn Tataki

  • 150 gr tonijnsteak
  • 2 el Teriyakisaus

Ingrediënten Edamame

  • 150 gr edamame boontjes
  • Grof zeezout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak de sojasaus mayonaise door in een kommetje de mayonaise, mirin, sojasaus en het limoensap tot een romige dip te mengen, bewaar tot gebruik in de koelkast.

  2. Dep de tonijnsteak rondom droog met keukenpapier, bestrijk rondom met de teriyakisaus. Verhit een pan op hoog vuur, wanneer de pan goed heet is bak je de tonijnsteak rondom aan. Dit hoeft maar kort, tot de buitenkant mooi bruin kleurt. Haal uit de pan en laat afkoelen. Snijd er mooie dunne plakjes van. Zie ook ons recept voor tonijn tataki.

  3. Kook de bevroren edamame boontjes kort, circa 2-3 minuten, in kokend en gezouten water. Giet ze af en laat ze kort uitlekken. Bestrooi ze direct met grof zeezout.

  4. Snijd de komkommer in stukken en de radijs in dunne plakjes.

  5. Bereid de kant en klaar producten zoals aan gegeven op de verpakking. Maak de recepten volgens de linkjes. Maak de Aziatische borrelplank mooi op een grote plank. Kies voor een paar leuke schaaltjes voor dips. Bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes.

Aziatische borrelplank
Aziatische borrelplank

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten