Menu
Feta-saganaki-2-2.jpg

Feta Saganaki

Een van mijn favoriete gerechten uit de Griekse keuken is feta Saganaki. Tijdens de vakanties in Griekenland eet ik dit geregeld. Het is eigenlijk gebakken feta. De feta krijgt hierdoor een krokant laagje en de binnenkant blijft lekker romig. Mits het goed bereid is natuurlijk. Ik heb ook wel eens een feta saganaki gehad die naar rubber smaakte, bah..Maar als je het op de juiste manier bereid, is het superlekker. Ik hou er van om op vakantie allerlei kleine gerechtjes te bestellen. Lekkere Griekse mezzes die je met elkaar kunt delen. De feta saganaki staat er meestal wel bij, net als tzatziki, tiropita’s of soutzoukakia (Griekse gehaktballetjes). Yum, het water loopt me alweer in de mond.

Wij gebruiken meestal de feta van het merk Dodoni. Deze is erg fijn en veel lekkerder dan de witte kaas van de supermarkt huismerken. Ook bij de Turk koop je lekkere feta, hoewel dit vaak geen Griekse feta is. Je kunt de feta saganaki lekker als borrelhapje serveren, als voorgerecht of als onderdeel van een heleboel Griekse mezes. Net waar je zin in hebt.

Feta saganaki

Ingrediënten
1 blok feta (bijv. Dodoni)
Bloem
Olijfolie
1 citroen
Paar takjes peterselie

Zo maak je het
Haal de feta twee keer door de bloem. Zorg dat alle zijdes bedekt zijn met een laagje bloem.

Verhit een royale scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de feta rondom bruin in de olie. Keer hem voorzichtig om als de onderkant goed gebakken is.

Serveer de feta met citroen en wat peterselie. Drizzle er eventueel wat honing over.

Feta saganakiFeta saganakiFeta saganaki

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan