Feta Saganaki
Feta Saganaki, oftewel: gebakken feta is één van onze favoriete gerechten uit de Griekse keuken. De feta haal je voor het bakken door de bloem. Hierdoor krijgt het een lekker crispy laagje, wat een ideale combinatie is met de zachte, romige fetakaas. Feta Saganaki is lekker bij de lunch of als voorgerecht, combineer het bijvoorbeeld met andere Griekse mezzes. Maar ook bij de borrel is dit een lekker hapje. Snij de feta in kleinere stukjes en je hebt een perfect Grieks borrelhapje.
Serveertips voor de Feta Saganaki
Je kunt de feta saganaki los serveren, maar het is nog leuker om er een Grieks mezze feestje van te maken. Griekse mezzes kun je vergelijken met Spaanse tapas. Kleine hapjes die je met elkaar kunt delen. Maak bijvoorbeeld een lekkere tzatziki en serveer er pitabrood bij. Ook lekker: tiropita’s. En de Griekse gehaktballetjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Kijk even rond bij onze Griekse recepten voor nog meer inspiratie.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten
- 1 blok feta
- Bloem
- Olijfolie
- 1 citroen
- Paar takjes peterselie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de feta twee keer door de bloem. Zorg dat alle zijdes bedekt zijn met een laagje bloem.
Verhit een royale scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de feta rondom bruin in de olie. Keer hem voorzichtig om als de onderkant goed gebakken is.
Serveer de feta met citroen en wat peterselie. Drizzle er eventueel wat honing over.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in