Feta saganaki

Feta Saganaki

Een van mijn favoriete gerechten uit de Griekse keuken is feta Saganaki. Tijdens de vakanties in Griekenland eet ik dit geregeld. Het is eigenlijk gebakken feta. De feta krijgt hierdoor een krokant laagje en de binnenkant blijft lekker romig. Mits het goed bereid is natuurlijk. Ik heb ook wel eens een feta saganaki gehad die naar rubber smaakte, bah..Maar als je het op de juiste manier bereid, is het superlekker. Ik hou er van om op vakantie allerlei kleine gerechtjes te bestellen. Lekkere Griekse mezzes die je met elkaar kunt delen. De feta saganaki staat er meestal wel bij, net als tzatziki, tiropita’s of soutzoukakia (Griekse gehaktballetjes). Yum, het water loopt me alweer in de mond.

Wij gebruiken meestal de feta van het merk Dodoni. Deze is erg fijn en veel lekkerder dan de witte kaas van de supermarkt huismerken. Ook bij de Turk koop je lekkere feta, hoewel dit vaak geen Griekse feta is. Je kunt de feta saganaki lekker als borrelhapje serveren, als voorgerecht of als onderdeel van een heleboel Griekse mezes. Net waar je zin in hebt.

Feta saganaki

Ingrediënten
1 blok feta (bijv. Dodoni)
Bloem
Olijfolie
1 citroen
Paar takjes peterselie

Zo maak je het
Haal de feta twee keer door de bloem. Zorg dat alle zijdes bedekt zijn met een laagje bloem.

Verhit een royale scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de feta rondom bruin in de olie. Keer hem voorzichtig om als de onderkant goed gebakken is.

Serveer de feta met citroen en wat peterselie. Drizzle er eventueel wat honing over.

Feta saganakiFeta saganakiFeta saganaki

 

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Griekse recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in