Feta Saganaki

Feta Saganaki

Een van mijn favoriete gerechten uit de Griekse keuken is feta Saganaki. Tijdens de vakanties in Griekenland eet ik dit geregeld. Het is eigenlijk gebakken feta. De feta krijgt hierdoor een krokant laagje en de binnenkant blijft lekker romig. Mits het goed bereid is natuurlijk. Ik heb ook wel eens een feta saganaki gehad die naar rubber smaakte, bah..Maar als je het op de juiste manier bereid, is het superlekker. Ik hou er van om op vakantie allerlei kleine gerechtjes te bestellen. Lekkere Griekse mezzes die je met elkaar kunt delen. De feta saganaki staat er meestal wel bij, net als tzatziki, tiropita’s of soutzoukakia (Griekse gehaktballetjes). Yum, het water loopt me alweer in de mond.

Wij gebruiken meestal de feta van het merk Dodoni. Deze is erg fijn en veel lekkerder dan de witte kaas van de supermarkt huismerken. Ook bij de Turk koop je lekkere feta, hoewel dit vaak geen Griekse feta is. Je kunt de feta saganaki lekker als borrelhapje serveren, als voorgerecht of als onderdeel van een heleboel Griekse mezes. Net waar je zin in hebt.

Feta saganaki

Ingrediënten
1 blok feta (bijv. Dodoni)
Bloem
Olijfolie
1 citroen
Paar takjes peterselie

Zo maak je het
Haal de feta twee keer door de bloem. Zorg dat alle zijdes bedekt zijn met een laagje bloem.

Verhit een royale scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de feta rondom bruin in de olie. Keer hem voorzichtig om als de onderkant goed gebakken is.

Serveer de feta met citroen en wat peterselie. Drizzle er eventueel wat honing over.

Feta saganakiFeta saganakiFeta saganaki

 

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Griekse recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Wat vind jij van dit recept?

3.0 (3 stemmen)

15 september 2017


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in