Crispy gyoza
Crispy gyoza: we zagen deze in een video op social media en moesten het meteen proberen. Gyoza met een krokante laag eronder – ook wel een crispy skirt genoemd. Het ziet er spectaculair uit, maar is zó simpel om te maken. En je hoeft de gyoza niet eens te ontdooien: je kunt ze zo, rechtstreeks uit de vriezer, de pan in schuiven!
Crispy gyoza: gebruik je favo diepvries dumplings
Wij gebruikten kant-en-klare gyoza uit de vriezer met kip, maar je kunt ook gaan voor een vulling met garnalen, varkensvlees of juist een vegetarische variant. Alles kan, zolang ze een platte kant hebben om op te bakken. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd, of als borrelhapje om indruk te maken.
Wil je zelf een keer dumplings maken? Check dan ons recept voor homemade gyoza met kip.
Ingrediënten voor 4 personen
- 24 st. gyoza (uit de diepvries)
- 1 el maizena
- 70 ml water
- 2 st. lente-ui
- zonnebloemolie (of olijfolie)
Dipsaus
- 1 el sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 1 tl crispy chili olie
- 1 tl sesamzaad
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak een dipsaus van de sojasaus, rijstazijn, crispy chili olie en sesamzaad.
Snijd de lente-ui in ringen.
Verhit een klein beetje zonnebloemolie (of olijfolie) in een koekenpan (waar je een passende deksel voor hebt). Zet deze op middelhoog vuur.
Leg de gyoza’s met de platte kant naar beneden in de pan, rondom in een waaier. Bak ze ongeveer 3 minuten aan.
Maak een papje van 1 el maizena en 70 ml water en giet dit op de bodem van de pan (tussen de gyoza door), je maakt een soort flensje om de gyoza heen.
Doe de deksel op de pan en laat de gyoza’s een minuut of 6 gaar stomen. Haal dan de deksel van de pan en laat de gyoza nog 2 minuten bakken. Het vocht verdampt, en wat je overhoudt is een krokante laag.
Voel even met een spatel of de laag losgekomen is van de pan. Keer de crispy gyoza om op een bord. Garneer met fijngesneden lente-ui. Serveer de crispy gyoza met de dipsaus.
Variatietips voor de dipsaus
- Sojasaus met geraspte gember en een scheutje limoensap
- Rijstazijn met honing, sesamolie en verse chili
- Pindasaus met een beetje ketjap en citroensap
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
