Kaaskroketten recept

Kaaskroketten

Deze heerlijke kaaskroketten moet je echt een keer maken. En het klinkt echt veel ingewikkelder dan het is. Met ons recept kan het niet mis gaan. We maken eerst de groentebouillon, dan de roux en hier maak je vervolgens de lekkerste kaaskroketjes mee. Je kunt ze zo klein of groot maken als je zelf wilt. Lekker voor bij de borrel, op een broodje of bij de friet/patat. Je kunt het jezelf nog iets makkelijker maken door kant-en-klare groentebouillon te gebruiken. Het recept van deze kaaskroketten is een echt bakkersrecept. We hebben deze gemaakt tijdens een leuke workshop. Probeer het ook eens! Of maak deze garnalenkroketjes, ook echt een heerlijk borrelhapje.

Kaaskroketten recept
Kaaskroketjes maken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 16st.

Groentebouillon

  • 4 sjalotjes
  • 15 peperkorrels
  • 60 gr prei
  • 50 gr wortel
  • 50 gr knolselderij
  • 8 gr zout
  • 650 gr water

Roux

  • 80 gr roomboter
  • 100 gr bloem
  • 500 gr groentebouillon
  • 6 gr gelatine
  • 30 gr water
  • 100 gr ei
  • 250 gr geraspte oude kaas
  • 20 gr bladpeterselie

Paneren

  • 4 eieren
  • Paneermeel fijn (of bloem)
  • Paneermeel grof
  • Zonnebloemolie (om in te bakken)

Mosterdmayonaise

  • 2 el mayonaise
  • 1 el mosterd

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de groentebouillon. Verwarm de groenten met de kruiden en peperkorrels in olijfolie.

  2. Voeg het water met het zout toe en laat trekken totdat de bouillon voldoende smaak heeft. Je kunt uiteraard ook gewoon een blokje gebruiken.

  3. Zeef de bouillon en laat deze koud worden.

  4. In de tussentijd maak je de roux. Laat de roomboter goed uitbruisen in een steelpan. Voeg de bloem toe en laat de roux doorgaren.

  5. Voeg de koude groentebouillon in delen toe en verwarm goed door.

  6. Voeg de gelatine toe en daarna de eimassa. Meng dit snel door elkaar.

  7. Roer de geraspte kaas en peterselie door de salpicon.

  8. Maak eventueel naar smaak af met zout, peper, mosterd of nootmuskaat.

  9. Giet het mengsel in een bak en laat het minimaal 4 uur koelen. Het liefst een hele nacht.

  10. Het is nu tijd om de kaaskroketten te rollen. Zet 3 bakjes klaar, een met fijn paneermeel (of bloem), een met ei en eentje met een grof paneermeel.

  11. Vorm kroketjes van de roux en haal ze door het fijne paneermeel. Houd 75 gram roux per kroketje aan.

  12. Rol de kroketjes vervolgens door het ei en daarna door het grove paneermeel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn met paneermeel.

  13. Controleer of de kaaskroketjes goed dicht zijn. Als je zeker wilt zijn van niet lekkende kaaskroketten, dan kan je ze eventueel ook dubbel paneren.

  14. Bak de kroketjes in 5-8 minuten af in een pan met olie op een temperatuur van 180 graden Celsius. Je kunt de ongebakken kroketjes ook goed invriezen. Voor het bakken, laat je ze dan in de koelkast ontdooien.

  15. Meng de mosterd met de mayonaise. Serveer de kaaskroketjes met de mosterdmayonaise.

Kaaskroketten

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Hollandse recepten Kerst Verjaardag Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in