hasselback apple crumble

Hasselback appel crumble uit de Airfryer + recap

Sponsored. Ik heb een hasselback appel crumble uit de Airfryer gemaakt. Het recept en de laatste update van mijn Airfryer insiders deel ik vandaag met jullie. Want oh, de Philips Airfryer heeft er weer veel fans bijgekregen hoor. Na mijn insidersoproep is iedereen enthousiast aan de slag gegaan met dit leuke en veelzijdige apparaat. De eerste opdracht was het testen van de frietjes, maar daarna ging iedereen aan de slag met andere recepten. En zoals je kunt zien, kun je heel veel verschillende soorten recepten maken in de Airfryer. Natuurlijk is het perfect voor het maken van frietjes, maar je kunt er ook lekkere zoete baksels, ontbijtgerechtjes zoals deze eipotjes of broodjes mee maken. Ook ik ging weer aan de slag. Ik heb er deze heerlijke Hasselback appel crumble mee gemaakt. En dat is goed gelukt, al zeg ik het zelf.

Hasselback is eigenlijk een ander woord voor waaiertjes. Ik heb deze appels in hele dunne plakjes gesneden, zonder de appel helemaal door te snijden. En zo ontstaat er een waaiertje, oftewel een hasselback. En hoe lekker is het om hier een crumble van te maken met ijs? Een perfect kerstdessert als je het mij vraagt. De combinatie van de warme zachte appel, de chewy crumble en om het helemaal af te maken, het ijs, is hemels. En het is zo gepiept. De hasselback appel crumble hoeft maar 10-12 minuten in de Philips Airfryer en klaar is je (kerst)dessert. Zo ga jij stressvrij de kerstdagen door. En dat willen we allemaal toch?

hasselback apple crumble

Ingrediënten voor 4 personen
4 appels
2 el maple syrup
Klontje gesmolten boter
1 tl kaneel
15 gr gehakte hazelnoten
25 gr amandelmeel
15 gr koude roomboter
4 bolletjes roomijs

Zo maak je het
Verwarm de Airfryer voor op 175 graden.

Verwijder de klokhuizen van de appels met een appelboor. Halveer de appels.

Snijd de appels voor 3/4 in met een mes. Snijd hele dunne plakjes en zorg ervoor dat je niet helemaal door snijdt.

Meng 1 el maple syrup met het klontje gesmolten boter en 1 tl kaneel. Bestrijk de appels met het mengsel.

Mix de hazelnoten, de amandelmeel, de maple syrup en de roomboter tot een crumble.

Duw de plakjes appel voorzichtig iets uit elkaar en verdeel de crumble over de appels.

Verwarm de appels 10 – 12 minuten in de Airfryer op 175 graden.

Serveer de hasselback appel crumble meteen met een bolletje ijs erbij.

hasselback apple crumble

hasselback apple crumble

En ook mijn insiders zijn volop aan de slag geweest met de Airfryer. Ben je benieuwd naar alle posts? Kijk dan op Instagram op de #airfryerfans, zo vind je alles terug. Ik heb een selectie gemaakt van mijn favoriete gerechten:

@riannemilou maakte zelf granola in de Airfryer! Zo leuk, lekker en makkelijk. Zo kun je iedere ochtend genieten van je homemade granola.

R E V I E W ? Woehoe, zelfs m’n geliefde granola kan ik maken in de airfryer ?? Een paar weken geleden werd ik geselecteerd om de Philips Airfryer te mogen testen, super tof! Ik heb er verschillende gerechtjes in gemaakt en ik ben fan! ✔ Hij is super snel voorverwarmd (in minder dan 2 minuten op 200 graden). ✔ Frietjes worden oprecht heel krokant. En niet alleen frietjes, ook de applecrumble en granola kwamen eruit met een crunchy laagje. ✔ Je kunt er zo veel in klaar maken, het is in feite gewoon een draagbaar oventje. ✔ De baktijd in de Airfryer is korter dan in de oven. Al met al ben ik super blij dat ik dit apparaat voortaan in mijn keuken heb staan! ? Wel zit ik erover te denken om misschien wat extra attributen aan te schaffen, zodat ik makkelijker dingen kan bakken in de Airfryer. #airfryerfans

Een foto die is geplaatst door Rianne (@riannemilou) op

@debsbakery maakte deze heerlijke courgette loempia’s in de Airfryer. Ik vind het een erg leuk en origineel idee.

@ikook.nu maakte deze lekkere mini frittata’s met zoete aardappel en spinazie. Weer zo’n leuk idee! Dit kun je dus ook heel makkelijk in de Airfryer maken.

@kim_earlyupandrunning postte deze lekkere tosti op Instagram. Yum! Ook dat ziet er weer lekker uit! En handig dat je ook je tosti’s in de Airfryer kunt maken. Dag tostiapparaat!

Jup! Uit de airfryer. Een tostie met cheddar en een eitje met tomaat en basilicum. ??? #airfryerfans

Een foto die is geplaatst door Kim (@kim_earlyupandrunning) op

@arieta.cookingdom maakte deze verrukkelijke tarte tatins in de Airfryer. Ziet dat er niet heerlijk uit? En een plaatje voor het oog!

@themodelfooddiary heeft Indiase samosa’s in de Airfryer gemaakt. Wat een leuk idee! Je kunt echt alle kanten op met de Airfryer. Ook dit recept ziet er weer goed uit.

Iedereen super bedankt voor het meedoen! Ik vond het heel leuk om te doen en ik hoop jullie ook. Blijf vooral lekker doorgaan met het posten van de Philips Airfryer recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees mijn disclaimer.

Big Christmas Giveaway dag 1 Kerst kalkoen van Boers & Boers
Kerst voorgerecht: Tonijntartaar met wasabi mayonaise
Bewaar
11 Comments
 • Saskia

  16 december 2016 at 21:44 Beantwoorden

  ?…durf te vragen leg je ze “gewoon” in t mandje of gebruik je iets anders? ? \r\n\r\nWant t ziet er te lekker uit en ga t morgen zker maken?

  • Pauline

   19 december 2016 at 11:29 Beantwoorden

   Ja ik heb ze gewoon in het mandje gelegd. En vragen mag altijd hoor, daar zijn wij voor 🙂

 • Daniëlle

  15 december 2016 at 11:42 Beantwoorden

  Wat een lekker recept! Ik mocht als insider bij Lekker en Simpel de airfryer testen. Wat een fijn ding is het zeg!

 • Raizel Eliasberg

  15 december 2016 at 00:58 Beantwoorden

  Ik maak apple crumble altijd met grove havermoutvlokken, daar wordt ie ook lekker crunchy van en het vult ook goed. Zo’n waaiertje en mapel syrup ga ik ook eens proberen!

  • Pauline

   15 december 2016 at 16:07 Beantwoorden

   Dat is ook altijd fijn. En zo eet ik hem stiekem zelf ook altijd. Gewoon uit een schaaltje 🙂

 • Arieta

  14 december 2016 at 12:19 Beantwoorden

  Het was ontzettend leuk om mee te doen en ook leuk om mijn appeltaartjes tussen al die lekkere dingen te zien. Er valt nog genoeg uit te proberen! ?

  • Pauline

   15 december 2016 at 16:09 Beantwoorden

   Leuk dat je zo enthousiast bent Arieta. Tot de volgende challenge 🙂

 • Kim

  14 december 2016 at 09:22 Beantwoorden

  Ha leuk dat mijn tostie en eitje er bij staan! \r\nIk vond het erg leuk om de Airfryer uit te testen als blog insider en ben zeker een #airfryerfan ☺?\r\nBedankt!

 • jonna@burgertrutjes

  14 december 2016 at 07:09 Beantwoorden

  Die airfryer komt inmiddels steeds hoger op mijn verlangslijstje te staan. Lekker recept weer Paulien!

Plaats een reactie