Hasselback appel crumble uit de Airfryer

Hasselback appel crumble uit de Airfryer

Ik heb een hasselback appel crumble uit de Airfryer gemaakt. Hasselback is eigenlijk een ander woord voor waaiertjes. Ik heb deze appels in hele dunne plakjes gesneden, zonder de appel helemaal door te snijden. En zo ontstaat er een waaiertje, oftewel een hasselback. En hoe lekker is het om hier een crumble van te maken met ijs? Een perfect kerstdessert als je het mij vraagt. De combinatie van de warme zachte appel, de chewy crumble en om het helemaal af te maken, het ijs, is hemels. En het is zo gepiept. De hasselback appel crumble hoeft maar 10-12 minuten in de Philips Airfryer en klaar is je (kerst)dessert. Zo ga jij stressvrij de kerstdagen door. En dat willen we allemaal toch?

hasselback apple crumble

Ingrediënten voor 4 personen
4 appels
2 el maple syrup
Klontje gesmolten boter
1 tl kaneel
15 gr gehakte hazelnoten
25 gr amandelmeel
15 gr koude roomboter
4 bolletjes roomijs

Zo maak je het
Verwarm de Airfryer voor op 175 graden.

Verwijder de klokhuizen van de appels met een appelboor. Halveer de appels.

Snijd de appels voor 3/4 in met een mes. Snijd hele dunne plakjes en zorg ervoor dat je niet helemaal door snijdt.

Meng 1 el maple syrup met het klontje gesmolten boter en 1 tl kaneel. Bestrijk de appels met het mengsel.

Mix de hazelnoten, de amandelmeel, de maple syrup en de roomboter tot een crumble.

Duw de plakjes appel voorzichtig iets uit elkaar en verdeel de crumble over de appels.

Verwarm de appels 10 – 12 minuten in de Airfryer op 175 graden.

Serveer de hasselback appel crumble meteen met een bolletje ijs erbij.

hasselback apple crumble

hasselback apple crumble

 

 

 

Tags

Appel Kerst Airfryer  Nagerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in