
Bladerdeeg kerstboom
We hebben weer een leuk kerstrecept voor jullie, deze keer een bladerdeeg kerstboom. Ja echt, een kerstboom gemaakt van bladerdeeg. Met een lekkere homemade pesto als topping, yum! Dat maakt dit tot een perfect borrelhapje voor kerstavond of voor het kerstdiner op school. Maar het is natuurlijk ook superlekker bij de kerstbrunch. Het recept is heel simpel, heel erg lekker en het resultaat is groots. Want ziet deze bladerdeeg kerstboom er niet feestelijk uit? En je kan dit heel makkelijk last-minute nog even maken. Handig voor als je onverwachts bezoek krijgt en nog even wat lekkers op tafel wilt zetten. Je zet deze kerstboom van bladerdeeg op tafel en iedereen kan ervan smullen.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rol vers bladerdeeg
- 30 gr Grana Padano
- 30 gr pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook
- 15 gr basilicum
- 100 ml olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het
Begin met het maken van de pesto. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn. Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes. Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken. Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en 30 gr van de kaas tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat. Breng de groene pesto op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
Leg de rol bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer de linker helft van het bladerdeeg met 4 eetlepels pesto. Vouw het bladerdeeg vervolgens dubbel.
Snijd nu met een mes een kerstboom vorm in het bladerdeeg. Snijd aan weerszijden de boom in, zodat er ’takken’ ontstaan. Vervolgens twist je deze ’takken’. Maak van het restje bladerdeeg nog een sterretje voor bovenop de boom.
Bestrijk de kerstboom van bladerdeeg eventueel met een beetje ei. Bak de kerstboom van bladerdeeg in 20 minuten goudbruin. Je kunt het zowel warm als koud serveren.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan