Bladerdeeg kerstboom
We hebben weer een leuk kerstrecept voor jullie, deze keer een bladerdeeg kerstboom. Ja echt, een kerstboom gemaakt van bladerdeeg. Met een lekkere homemade pesto als topping, yum! Dat maakt dit tot een perfect borrelhapje voor kerstavond of voor het kerstdiner op school. Maar het is natuurlijk ook superlekker bij de kerstbrunch. Het recept is heel simpel, heel erg lekker en het resultaat is groots. Want ziet deze bladerdeeg kerstboom er niet feestelijk uit? En je kan dit heel makkelijk last-minute nog even maken. Handig voor als je onverwachts bezoek krijgt en nog even wat lekkers op tafel wilt zetten. Je zet deze kerstboom van bladerdeeg op tafel en iedereen kan ervan smullen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rol vers bladerdeeg
- 30 gr Grana Padano
- 30 gr pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook
- 15 gr basilicum
- 100 ml olijfolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van de pesto. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn. Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes. Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken. Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en 30 gr van de kaas tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat. Breng de groene pesto op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
Leg de rol bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer de linker helft van het bladerdeeg met 4 eetlepels pesto. Vouw het bladerdeeg vervolgens dubbel.
Snijd nu met een mes een kerstboom vorm in het bladerdeeg. Snijd aan weerszijden de boom in, zodat er ’takken’ ontstaan. Vervolgens twist je deze ’takken’. Maak van het restje bladerdeeg nog een sterretje voor bovenop de boom.
Bestrijk de kerstboom van bladerdeeg eventueel met een beetje ei. Bak de kerstboom van bladerdeeg in 20 minuten goudbruin. Je kunt het zowel warm als koud serveren.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in