fbpx
Menu

Weekendbites: kaassoufflés uit de oven

Sponsored. Ik wist tot voor kort niet dat zelf kaassoufflés maken zo makkelijk is. De kaassoufflé en ik gaan way back. Vroeger was het al mijn (en die van Annika ook) favo snack. Naast mijn wekelijkse frietje en vooral ook na het uitgaan (met meestal een verbrande mond als gevolg). Later werd ik natuurlijk wel steeds kritischer, ik vond niet alles meer lekker. Het geheim van een goede kaassoufflé is natuurlijk de kaas die je gebruikt. Die moet pittig zijn maar tegelijk ook romig. Je wilt wel dat de kaas goed smelt.

Kaas uit Zwitserland
Daarom heb ik in deze kaassoufflés 2 soorten kaas gebruikt. Een lekker pittige KALTBACH le Gruyère van Emmi.  Emmi is de specialist van de Zwitserse kazen. Deze kaas is gerijpt in de grotten van KALTBACH (ik gebruikte hem ook in mijn kaasfondue). Daar (15 meter onder de zandstenen grond) heerst het perfecte vochtige klimaat voor de rijping van de kaas. Daarmee onderscheiden deze kazen zich van andere gelijksoortigen. Onder toeziend oog van de kaasmeesters (ja kaas rijpen is een serieuze zaak) wordt de kaas op de juiste temperatuur gerijpt totdat het die kenmerkende intense smaak heeft.  Dat is precies wat ik lekker vind in een kaassoufflé.

kaltbach kaas

Je kunt deze kaas herkennen aan haar typische donkere korst. De KALTBACH Creamy is zoals de naam al doet vermoeden, romiger van textuur. Dit heeft zij te danken aan de Zwitserse room die gebruikt wordt. Je snapt hem denk ik al, deze kaas smelt goed en dat is precies wat ik wil. De combinatie van de pittige KALTBACH Le Gruyère en de romige KALTBACH Creamy is perfect voor deze kaassoufflés.

Ik heb de kaassoufflés in de oven bereid. Dit gaat ook heel goed in Airfryer (10 minuten op 180 graden). Frituren kan natuurlijk ook. Zorg er wel voor dat de randjes goed dicht zitten, anders loopt die heerlijke kaas eruit. En dat zou zonde zijn.

panerenkaassoufles-makenKaassouflé

Ingrediënten voor 10 st.
10 plakjes bladerdeeg
10 plakjes KALTBACH Le Gruyère AOP
20 plakjes KALTBACH Creamy
3 eieren
Paneermeel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het bladerdeeg ontdooien en rol ieder plakje iets uit. Haal  het plasticje eraf en leg de plakkende kant boven.

Klop de eitjes los in een bord. En verdeel flink wat paneermeel over een ander bord.

Schaaf met een kaasschaaf plakjes van de KALTBACH Gruyère AOP en dubbel zoveel plakjes van de KALTBACH creamy.

Verdeel over ieder plakje bladerdeeg in totaal 3 plakjes kaas.

Leg de kaas aan één kant van het bladerdeeg en bestrijk de randen met ei. Vouw de kaassoufflés dicht en druk de randjes goed aan. Het ei zorgt voor het plakken. Ik heb de randjes nog even extra aangedrukt met een vork.

kaassoufles-maken

Haal de kaassoufflés eerst door het eimengsel en daarna door het paneermeel. Als je zeker wilt zijn dat ze niet gaan lekken, kan je deze stap eventueel nog een keer herhalen. Dan krijg je dubbel gepaneerde kaassoufflés.

Leg de kaassoufflés op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 15 – 18 minuten goudbruin.

Serveer meteen.

Je kunt de ongebakken kaassoufflés eventueel ook invriezen.

kaassoufles-uit-de-oven

Kaassoufles maken

De KALTBACH kazen zijn te koop bij Albert Heijn of de kaasspeciaalzaak.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD is uit. Met 90 nieuwe lichte en makkelijke recepten. En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Dit bericht is in samenwerking met Emmi Benelux, lees hier mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

  • Chloe Mandjes
    24 april 2019 om 17:59

    Het was heel erg leuk en lekker om te maken! Bedankt voor het recept!

  • Foke
    15 september 2017 om 17:25

    Net geprobeerd met komijnenkaas ( ik had niks anders in huis en toch trek in een kaassoufflé) Heeeeerlijk zijn ze geworden. En ze zagen er nog eens prachtig uit ook. Deze ga ik bewaren in mijn blog.

  • Wil
    2 april 2017 om 13:15

    Geef mij maar een gebakken kaasplak van oude Goudse kaas die even door een dik papje van bloem vermengd met water en wat zout is gehaald en daarna in de koekenpan met een klontje boter. Heerlijk met bloemkool en krielaardappeltjes.

  • Pauline
    3 oktober 2016 om 10:09

    Haha nee dat niet idd. Sorry :)

  • Jenn | Superheldin
    30 september 2016 om 17:32

    Wat grappig eigenlijk, tot op heden inderdaad ook nooit bedacht dat je kaassouffles zelf zou kunnen maken. Is gewoon nooit in me opgekomen :).

  • Nicole
    30 september 2016 om 15:06

    Wat tof dat je ook kaassouffles in de oven en in de airfryer kan bereiden :)

  • Annika
    30 september 2016 om 13:56

    Ja het is eigenlijk heel simpel!

  • Annika
    30 september 2016 om 13:55

    Haha nee ok, maar wel lekker voor in het weekend ;)

  • Candy van Loenen
    30 september 2016 om 12:44

    Wat een goed idee!! Die gaat zeker op mij to do list!

  • Irene
    30 september 2016 om 10:42

    Ohhh heerlijk!! Wat een goed idee.

    Alleen goed voor de lijn: haha helaas niet, er zit kaas en bladerdeeg in ;)

  • Margot
    30 september 2016 om 10:02

    Dat is makkelijker dan ik dacht!

  • [email protected]
    30 september 2016 om 08:47

    Nooit geweten dat dit hapje zo makkelijk zelf te maken is! Dat is nog goed voor de lijn haha, ben dol hierop!

  • Daniëlle
    30 september 2016 om 07:53

    Oeps, ondanks dat het net 8 uur 's morgens is heb ik hier gelijk al zin in haha! Dit lijkt mij heerlijk!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.