Avocado dip
Wie houdt er nou niet van een goede avocado dip? Deze dip is de ultieme combi van romig en pittig, met een vleugje citroen. Het is een super easy smaakvolle dip die je in een handomdraai op tafel zet. Ideaal voor een feestje, een gezellige avond op de bank of gewoon als smeersel op een broodje.
Romige dip
Deze romige avocado dip is heerlijk met knapperige chips of toastjes, maar probeer hem ook eens als spread op een sandwich of bagel met gerookte zalm of als topping op een kom Mexicaanse chili. Het is trouwens ook een superlekkere vervanger voor de klassieke guacamole en past perfect bij taco’s, wraps of als dip voor knapperige groentesticks.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 bakje
- 1 avocado
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 el citroensap
- 5 gr verse peterselie
- Chilipeper en zout
Lekker met
- Chips
- Toastjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil.
Pureer de avocado, de helft van de peterselie en knoflook glad in het hakmolentje van je staafmixer.
Voeg de Griekse yoghurt, een kneepje citroensap en wat chilipeper en zout toe en meng door elkaar.
Garneer met de overgebleven vers gehakte peterselie. Lekker met chips of op een broodje.
Variatietips
Wil je de dip een beetje pit geven? Voeg dan wat extra chilipeper toe of een scheutje tabasco voor een spicy kick. Houd je meer van een zoute bite? Strooi dan wat geroosterde pijnboompitten of verkruimelde feta over de dip. Voor een extra frisse twist kun je wat fijngesneden munt door de dip mengen.
Bewaartip
De dip is het lekkerst als je hem supervers en direct serveert, maar je kunt hem (als het echt moet) ook een paar uur van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Dek hem dan goed af met plasticfolie om te voorkomen dat de avocado bruin wordt. Zo blijft je dip mooi groen en vers!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in