Kaasfondue

Kaasfondue

Kaasfonduen, we zijn er dol op. Dit is ons basis kaasfondue recept. Een lekkere traditionele Zwitserse kaasfondue met Gruyère en Emmentaler. Maar je kan ook een andere kaas gebruiken zoals een lekkere Hollandse belegen kaas, of een mix van Italiaanse kazen. Zelf hebben we een kaasfondue set en hierdoor blijft de kaas lekker gesmolten tijden het eten. Maar je kan ook een pannetje op een theelichtje of een rechaud plaatsen. Het liefst eten we hem met brood en verschillende groentes zoals komkommer, tomaat, paprika, wortel, champignons en broccoli.

Kaasfondue zonder alcohol

Eten er kleine kinderen of zwangere vrouwen mee? Gebruik dan een alcoholvrije wijn. Op deze manier heb je heel simpel een kaasfondue zonder alcohol. Dit werkt perfect. PS nog een leuke serveertip, serveer je kaasfondue eens in een broodje. Staat zo gezellig.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr geraspte Emmentaler
  • 300 gr geraspte Gruyère
  • 350 ml droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el maïzena (+ 2 el water)

Zo maak je het

  1. Smeer je fondue pan in met de knoflook.

  2. Voeg de wijn toe en breng dit aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur lager en voeg je beetje bij beetje de kaas toe. Blijf ondertussen goed roeren.

  3. Maak een papje van de maïzena en het water en voeg dit toe aan de kaas. Laat het geheel nog drie minuten zachtjes koken, terwijl je blijft roeren.

  4. Serveer de kaasfondue met brood en groente zoals komkommer, paprika, tomaat, kastanjechampignons, courgette, broccoli etc. Garneer eventueel met wat verse tijm.

Kaasfondue

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Snelle recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Kerst Oud en nieuw Sinterklaas Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (5 stemmen)

3 april 2012


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in