Menu
kaasfondue-2-710x380.jpg

Kaasfondue

Kaasfondue in de lente? Ach op dit moment is er weinig sprake van lente! Verkeerde ik vorige week nog in een jubelstemming vanwege de eerste lentestralen, zo sip word ik van het koude weer van nu.. Afgelopen zondag stond ik op de voorjaarsmarkt in Haarlem en het leek wel winter, zo koud. Om mijzelf nadien weer wat op te warmen, maakte ik een heerlijke kaasfondue! Gewoon omdat het kan!

Ik maakte een klassieke fondue met Emmentaler en Gruyère, maar je kunt natuurlijk ook andere soorten kaas gebruiken. Zelf kaasfondue maken is super makkelijk, je moet alleen wel even weten hoe het moet. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik in mijn studententijd eens een poging gedaan heb, die compleet mislukt was. Ik weet niet hoe ik het gepresteerd heb, maar er bleef 1 bonk kaas in de pan over met daaromheen een restje vocht. Ik denk dat de wijn niet heet genoeg was. Nu draai ik mijn hand er niet meer voor om. Kijk zelf maar.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr belegen Emmentaler
300 gr Gruyère
350 ml droge witte wijn
1 teen knoflook
1 el maïzena en 2 el water

Bereidingswijze
Rasp de beide kazen in een keukenmachine.

Smeer je fondue pan in met de knoflook.

Voeg de wijn toe en breng dit aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur lager en voeg je beetje bij beetje de kaas toe.

Blijf ondertussen goed roeren.

Maak een papje van de maïzena en het water en voeg dit toe aan de kaas.

Laat het geheel nog drie minuten zachtjes koken, terwijl je blijft roeren.

Serveer de kaasfondue met brood en groente zoals komkommer, paprika, tomaat, kastanjechampignons, courgette, broccoli etc.

kaasfondue

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan