broccolisalade avocado dressing-6

Fresh & Easy: Broccolisalade met avocado dressing

Yes ik ben er weer, terug uit Italië.  En dat is best wennen na 2 weken vakantie (met heel veel pizza, pasta en ijs). Ik moet er nog even inkomen zeg maar. Daarom vandaag een lekker healthy receptje voor broccolisalade met avocado dressing. Ter compensatie van alle carbs. Een salade die per ongeluk vegan geworden is. Ik vergat de feta. Stom! Maar ook zonder de feta is deze salade heerlijk. De avocado dressing is zo romig en smooth. Je gelooft bijna niet dat er geen room in zit, toch is het zo. Het frisse van de  granaatappel maakt het helemaal af.

Ik ben op dit moment een detox aan het doen, een sapkuur van 3 dagen. Ik heb heerlijk (en ook best wel veel) gegeten in Italië maar mijn buik vond dat toch wat minder fijn. Dus nu doe ik even een kleine reset. En het gaat best goed. Ik heb nog niet enorme honger. Dus dat is prima. Ik eet ‘s avonds wel broccolisoep. Want wat ik het meeste mis tijdens zo’n detox, is iets hartigs. Dus dat mag van mij. Als jullie hier meer over willen weten, laat het dan gerust weten in de comments. Dan kan ik er altijd nog wat meer over vertellen. Ik heb het al een keer eerder gedaan, dat artikel kan je hier terug lezen.  Ik neem nog een sapje en voor jullie hierbij het receptje. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

broccolisalade avocado dressing-6

Ingredienten granaatappel

Ingrediënten voor 2 personen
1 broccoli (500 gr)
0,5 avocado
0,5 granaatappel
1 kleine rode ui
Handje amandelschaafsel
Peper en zout

Avocado dressing
0,5 avocado
Sap van een halve citroen
Handje peterselie
Handje bieslook
Peper en zout
Iets water

Zo maak je het
Kook de broccoli beetgaar (een minuut of 4 is voldoende) in ruim water met zout.

Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen. Verwijder de pitjes uit de granaatappel en snijd de avocado in plakjes.

Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan.

Pureer alle ingrediënten voor de dressing glad met een staafmixer. Om de avocado dressing wat vloeibaarder te maken voeg je iets water toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Doe de broccoli in een kom. Verdeel de rode ui, de avocado en de granaatappelpitjes er overheen. Drizzle de avocado dressing over de salade. Garneer de broccolisalade met wat amandeltjes.

Serveer meteen.

broccolisalade avocado dressing-6

broccolisalade avocado dressing-6

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

10 x BBQ recepten
Grapefruit Brulee
Bewaar
14 Comments
  • Eelco

    19 augustus 2016 at 19:04 Beantwoorden

    Ik maak hem voor de 2e keer in twee weken. Vooral de dressing is erg lekker. Heb ook wel eens een sapkuur gedaan n.a.v. Reboot with Joe (Fat Sick and Nearly dead op Netflix). 5 dagen, viel niet mee 🙂

  • Tanja

    4 augustus 2016 at 02:53 Beantwoorden

    Het was vandaag onze trouwdag, 34 jaar, maar als ik mijn schat deze salade had voorgezet was hij niet blij met me geweest! 😉 Hij heeft sowieso iets tegen broccoli terwijl ik er dol op ben En avocado, courgette en aubergine noemt hij “vergeten groenten” die hij ook maar wil vergeten. Hopeloos is hij soms! Ik maak deze salade wel als de dochters hier weer eten, dan maak ik voor hem wel wat anders 🙂 Dat doe ik niet vaak maar ik wil deze salade echt proberen zonder een mokkende man aan tafel 😛

  • Mer

    3 augustus 2016 at 22:04 Beantwoorden

    Gek op dit soort gezonde receptjes! Vanavond gegeten. Lekker, maar de dressing is wel erg zuur! Volgende keer echt iets minder citroen!

  • Margot

    3 augustus 2016 at 12:06 Beantwoorden

    Wat een leuk idee voor die dressing, dat ga ik ook eens proberen!

  • Vivian | stayaliveandcooking

    3 augustus 2016 at 11:22 Beantwoorden

    Wat slim, die avocado dressing! Klinkt inderdaad erg lekker. Per ongeluk vegan overkomt mij ook wel eens, gister toevallig nog haha.

  • Hélène

    3 augustus 2016 at 10:57 Beantwoorden

    Nou die salade lijkt me wel wat, staat boor morgen op het menu!\r\nIk ben niet zo thuis in granaatappels, waar moet ik op letten bij de aankoop?\r\nIk heb eens een bakje gekocht bij AH maar die waren ongelooflijk zuur!\r\nGroetjes

    • Pauline

      3 augustus 2016 at 21:07 Beantwoorden

      Ze zijn wel een beetje fris van smaak. Als de vrucht er van buiten ok uit ziet, is hij dat van binnen ook. Zelf als er deukjes en vlekjes op de schil zitten, is het van binnen vaak nog prima. Kan bijna niet misgaan.

  • Julie

    3 augustus 2016 at 09:42 Beantwoorden

    Leuk dat je de sapkuur een beetje naar je hand zet. Gaat er om dat je je goed voelt bij wat je doet. Salade ziet er trouwens heerlijk uit!

  • Demi | DE KOOKFABRIEK

    3 augustus 2016 at 09:02 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! Goede combinatie, broccoli, avocado en zoetfrisse granaatappelpitjes! Hier krijg ik trek van!

  • Femke

    3 augustus 2016 at 07:50 Beantwoorden

    Ik zie een Juisz sapkuur voor drie dagen (€ 89,95) op internet. Ik twijfel een beetje vanwege de prijs. Toch een dure grap als je het niet volhoudt…

    • Pauline

      3 augustus 2016 at 21:08 Beantwoorden

      Je kunt ook gewoon losse sapjes bestellen. Ze zijn inderdaad vrij prijzig, maar er gaat dan ook heel veel groente en fruit in en het is natuurlijk allemaal handwerk. Dus ik vind het het wel waard.

  • Jody

    3 augustus 2016 at 07:20 Beantwoorden

    Goed bezig Pauline… Je hebt me op een idee gebracht, want mijn lijf moet ook écht even gereset:) Waar heb je de kuur dit keer besteld? Succes nog even!

Plaats een reactie