Review: Een detox van 3 dagen

Review: Een detox van 3 dagen

Mijn lijf moest weer even gereset worden. De verhuizing, feestdagen, een mini vakantie en her en der wat feestjes hadden mijn eetpatroon in de war gegooid. Mijn 80/20 regel was ver te zoeken en ik kwam moeilijk weer in het gareel. Ik hou ook gewoon zoveel van eten en als er iets lekkers voor mij kan ik het bijna nooit weerstaan.

Tijd om het roer weer om te gooien. Diëten is niet aan mij besteed, ik houd dat niet vol. Een gezond eetpatroon wel, lekker lichte gerechten, afgewisseld met guilty pleasures. Het leven is te kort om niet te genieten. Om mijzelf een duwtje in de goede richting te geven, besloot ik een korte detox te proberen. Met de nadruk op proberen, want ik had er een hard hoofd in dat ik het vol zou houden.

Wat is een detox?
Een detox is bedoelt om je lijf te ontgiften, een soort van innerlijke reiniging. Tijdens de detox gebruik je gedurende een periode voeding die extra vitamines en mineralen bevat. Je eet en/of drinkt alleen producten die je lichaam helpen zichzelf te reinigen en die goed zijn voor de spijsvertering. Producten die slecht verteerbaar zijn zoals koemelk, vlees en suiker mag je tijdelijk niet nemen. Je kunt het op verschillende manieren doen, je kunt enkel sappen drinken, maar je kunt er ook voor kiezen om heel basic te eten, dus enkel groente en fruit i.c.m. de sappen. Een detox zorgt voor meer energie, een stralende huid, een licht gevoel en een betere concentratie.

sappenkuur

Hoe deed ik het?
Ik heb deze detox samen met DetoxBox* (zie update) gedaan.  Ik ging voor de 3 daagse sappenkuur waarin je dagelijks 1 smoothie, 3 juices en 1 cashew milk mag drinken. De week vantevoren probeerde ik mijn suikers, koolhydraten, vlees en vis en koffie al af te bouwen. Op de dag van de start kreeg ik voor 12.00 een gekoelde box thuis gestuurd met daarin 9 juices, 3 groene smoothies, 3 milks, 2 citroenen en een aantal rietjes. Het is de bedoeling dat je iedere dag start met lauwwarm water met citroen. Daarna begin je met een groene smoothie met spinazie, ananas, koriander, avocado, banaan, chia, gember en limoen, deze smoothie bevat extra vezels en geeft meteen een vol gevoel. Daarna volgen gedurende dag 3 verschillende juices, een groene, een ietwat zoetere met wortel of rode biet en nog een frisse met komkommer en mint. Je sluit de dag af met een romige cashew milk met dadels en chai kruiden. Tijdens de detox wordt je ondersteunt door Detoxbox en krijg je oppeppende mailtjes in je mailbox. Dat stimuleert enorm om door te gaan.

sapkuur

Hoe deed ik?
Qua timing had ik een goed weekend uitgekozen, geen verplichtingen, regen en dus echt weer om binnen te blijven. Ik begon de dag goed met heet water met citroen in plaats van mijn dagelijkse koffie. De groene smoothie vond ik eerlijk gezegd wat te heftig voor in de ochtend, dus ik startte iedere dag met een juice. De groene smoothie nam ik dan als lunch. De rest van de dag dronk ik braaf mijn juices, maar ik had het aan het einde van de dag zo koud, dat Maurits toch een lekker broccolisoepje voor mij gemaakt heeft, de schat. En ik zal eerlijk zijn, ik heb tussendoor ook nog een handje noten genomen, want ik miste het kauwen een beetje.

sapvasten

De 2e dag zag ik al op tegen de smoothies, ik ben helemaal geen goede drinker, dus het kost mij moeite om alleen maar te drinken. Toch ging deze tweede dag ook goed en heb ik wederom een extra soepje genomen en een stuk ananas en een handje noten. Ik had verwacht dat ik heel erg trek zou krijgen maar dat viel reuze mee. De derde dag was ik het eigenlijk wel zat, ik begon de dag weer met heet water met citroen en dronk daarna braaf maar wel met tegenzin mijn juices en smoothie. Tussendoor nam ik een Nakd bar dat enkel bestaat uit fruit en noten. Bij het avondeten kon ik het niet meer volhouden en heb ik groentes uit de oven gegeten. Ik miste vooral het warme eten. Ook dronk ik vandaag mijn eerste kopje koffie weer. De dagen na de detox heb ik mijn eetpatroon weer rustig opgepakt.

Wat vond ik er van?
Ik ben mega trots op mijzelf. Ik die de hele dag alleen maar aan eten kan denken, heb dit toch mooi geflikt. Ik had verwacht dat ik heel veel moeite zou hebben met het niet drinken van koffie, maar dat was eigenlijk het makkelijkste van alles. Ik vond de grootste uitdaging dat je zoveel moet drinken, ik ben geen drinker en zat soms echt tegen de juices aan te hikken. Ik denk dat ik overall ook te weinig water heb gedronken tijdens de detox en daardoor kreeg ik wel een beetje hoofdpijn. Verder voelde ik me wel een beetje zwakjes, maar ik stond niet te trillen op mijn benen, wat ik soms wel heb als ik 2 uur niet eet. Dus al met al vond ik het een geslaagde detox. Misschien niet 100% zoals het hoort, maar voor mij een hele prestatie. Het voordeel van de DetoxBox is dat zij ontzorgen, ze bieden een compleet programma en je hoeft zelf nergens over na te denken en dat is fijn.

Wat deed het?
Ik voelde de hele tijd een soort helderheid in mijn hoofd. Blogs typen gaat als een malle, mijn concentratie is goed en ik voel me niet moe in mijn hoofd. Wel in mijn lijf, maar dat is een verschil. Een fijne bijkomstigheid is dat je huid echt gaat stralen van alle vitamines, mijn huid ziet er heel glowy uit. Mijn buik voelt ook lekker rustig, eigenlijk voel je hem niet. Wel moest ik continu plassen, maar dat is ook niet gek met die hoeveelheid vocht die je binnen krijgt. Qua fitheid had ik niet het idee dat het anders was, wel had ik een gelijkmatige energie verdeeld over de dag en geen after dinner dips.

detox 3 dagen

En nu?
Ik kan je de detox van de DetoxBox zeker aanraden. De 3 daagse detox die ik gedaan heb kost €99,95, maar je kunt ook kiezen voor 1 of 2 dagen. De info is fijn en je wordt gesteund tijdens het proces, daarnaast zijn de juices lekker en de cashew milk is echt goddelijk. Nu ik weer een duwtje in de goede richting heb gehad, ga ik door met mijn 80/20 regel. Gewoon lekker en puur eten en ook verplicht zondigen. Ik denk dat ik eens per maand een groente- en fruitdag ga inlassen en zo mijn lijf elke keer weer even reset. Je merkt echt dat goede voeding, iets met je lichaam doet, dus dan is het zonde om er niet goed voor te zorgen.

Meer informatie over de DetoxBox vind je hier.

*Update, helaas bestaat de detoxbox niet meer. Maar er is wel sapje.nl. Daar kun je ook een detox kopen. Onlangs deed ik een tweede detox en bestelde ik mijn sapjes bij frecious.nl. Deze keer maakte ik geen gebruik van een programma maar bestelde ik 24 losse sapjes. Deze sapjes zijn kleiner van formaat en dat vond ik zelf prettiger. Iedere dag dronk ik er 7 en ’s avonds nam ik een kom broccolisoep. 

 

26 mei 2014


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in