Menu

Review: Een detox van 3 dagen

Mijn lijf moest weer even gereset worden. De verhuizing, feestdagen, een mini vakantie en her en der wat feestjes hadden mijn eetpatroon in de war gegooid. Mijn 80/20 regel was ver te zoeken en ik kwam moeilijk weer in het gareel. Ik hou ook gewoon zoveel van eten en als er iets lekkers voor mij kan ik het bijna nooit weerstaan.

Tijd om het roer weer om te gooien. Diëten is niet aan mij besteed, ik houd dat niet vol. Een gezond eetpatroon wel, lekker lichte gerechten, afgewisseld met guilty pleasures. Het leven is te kort om niet te genieten. Om mijzelf een duwtje in de goede richting te geven, besloot ik een korte detox te proberen. Met de nadruk op proberen, want ik had er een hard hoofd in dat ik het vol zou houden.

Wat is een detox?
Een detox is bedoelt om je lijf te ontgiften, een soort van innerlijke reiniging. Tijdens de detox gebruik je gedurende een periode voeding die extra vitamines en mineralen bevat. Je eet en/of drinkt alleen producten die je lichaam helpen zichzelf te reinigen en die goed zijn voor de spijsvertering. Producten die slecht verteerbaar zijn zoals koemelk, vlees en suiker mag je tijdelijk niet nemen. Je kunt het op verschillende manieren doen, je kunt enkel sappen drinken, maar je kunt er ook voor kiezen om heel basic te eten, dus enkel groente en fruit i.c.m. de sappen. Een detox zorgt voor meer energie, een stralende huid, een licht gevoel en een betere concentratie.

sappenkuur

Hoe deed ik het?
Ik heb deze detox samen met DetoxBox* (zie update) gedaan.  Ik ging voor de 3 daagse sappenkuur waarin je dagelijks 1 smoothie, 3 juices en 1 cashew milk mag drinken. De week vantevoren probeerde ik mijn suikers, koolhydraten, vlees en vis en koffie al af te bouwen. Op de dag van de start kreeg ik voor 12.00 een gekoelde box thuis gestuurd met daarin 9 juices, 3 groene smoothies, 3 milks, 2 citroenen en een aantal rietjes. Het is de bedoeling dat je iedere dag start met lauwwarm water met citroen. Daarna begin je met een groene smoothie met spinazie, ananas, koriander, avocado, banaan, chia, gember en limoen, deze smoothie bevat extra vezels en geeft meteen een vol gevoel. Daarna volgen gedurende dag 3 verschillende juices, een groene, een ietwat zoetere met wortel of rode biet en nog een frisse met komkommer en mint. Je sluit de dag af met een romige cashew milk met dadels en chai kruiden. Tijdens de detox wordt je ondersteunt door Detoxbox en krijg je oppeppende mailtjes in je mailbox. Dat stimuleert enorm om door te gaan.

sapkuur

Hoe deed ik?
Qua timing had ik een goed weekend uitgekozen, geen verplichtingen, regen en dus echt weer om binnen te blijven. Ik begon de dag goed met heet water met citroen in plaats van mijn dagelijkse koffie. De groene smoothie vond ik eerlijk gezegd wat te heftig voor in de ochtend, dus ik startte iedere dag met een juice. De groene smoothie nam ik dan als lunch. De rest van de dag dronk ik braaf mijn juices, maar ik had het aan het einde van de dag zo koud, dat Maurits toch een lekker broccolisoepje voor mij gemaakt heeft, de schat. En ik zal eerlijk zijn, ik heb tussendoor ook nog een handje noten genomen, want ik miste het kauwen een beetje.

sapvasten

De 2e dag zag ik al op tegen de smoothies, ik ben helemaal geen goede drinker, dus het kost mij moeite om alleen maar te drinken. Toch ging deze tweede dag ook goed en heb ik wederom een extra soepje genomen en een stuk ananas en een handje noten. Ik had verwacht dat ik heel erg trek zou krijgen maar dat viel reuze mee. De derde dag was ik het eigenlijk wel zat, ik begon de dag weer met heet water met citroen en dronk daarna braaf maar wel met tegenzin mijn juices en smoothie. Tussendoor nam ik een Nakd bar dat enkel bestaat uit fruit en noten. Bij het avondeten kon ik het niet meer volhouden en heb ik groentes uit de oven gegeten. Ik miste vooral het warme eten. Ook dronk ik vandaag mijn eerste kopje koffie weer. De dagen na de detox heb ik mijn eetpatroon weer rustig opgepakt.

Wat vond ik er van?
Ik ben mega trots op mijzelf. Ik die de hele dag alleen maar aan eten kan denken, heb dit toch mooi geflikt. Ik had verwacht dat ik heel veel moeite zou hebben met het niet drinken van koffie, maar dat was eigenlijk het makkelijkste van alles. Ik vond de grootste uitdaging dat je zoveel moet drinken, ik ben geen drinker en zat soms echt tegen de juices aan te hikken. Ik denk dat ik overall ook te weinig water heb gedronken tijdens de detox en daardoor kreeg ik wel een beetje hoofdpijn. Verder voelde ik me wel een beetje zwakjes, maar ik stond niet te trillen op mijn benen, wat ik soms wel heb als ik 2 uur niet eet. Dus al met al vond ik het een geslaagde detox. Misschien niet 100% zoals het hoort, maar voor mij een hele prestatie. Het voordeel van de DetoxBox is dat zij ontzorgen, ze bieden een compleet programma en je hoeft zelf nergens over na te denken en dat is fijn.

Wat deed het?
Ik voelde de hele tijd een soort helderheid in mijn hoofd. Blogs typen gaat als een malle, mijn concentratie is goed en ik voel me niet moe in mijn hoofd. Wel in mijn lijf, maar dat is een verschil. Een fijne bijkomstigheid is dat je huid echt gaat stralen van alle vitamines, mijn huid ziet er heel glowy uit. Mijn buik voelt ook lekker rustig, eigenlijk voel je hem niet. Wel moest ik continu plassen, maar dat is ook niet gek met die hoeveelheid vocht die je binnen krijgt. Qua fitheid had ik niet het idee dat het anders was, wel had ik een gelijkmatige energie verdeeld over de dag en geen after dinner dips.

detox 3 dagen

En nu?
Ik kan je de detox van de DetoxBox zeker aanraden. De 3 daagse detox die ik gedaan heb kost €99,95, maar je kunt ook kiezen voor 1 of 2 dagen. De info is fijn en je wordt gesteund tijdens het proces, daarnaast zijn de juices lekker en de cashew milk is echt goddelijk. Nu ik weer een duwtje in de goede richting heb gehad, ga ik door met mijn 80/20 regel. Gewoon lekker en puur eten en ook verplicht zondigen. Ik denk dat ik eens per maand een groente- en fruitdag ga inlassen en zo mijn lijf elke keer weer even reset. Je merkt echt dat goede voeding, iets met je lichaam doet, dus dan is het zonde om er niet goed voor te zorgen.

Meer informatie over de DetoxBox vind je hier.

*Update, helaas bestaat de detoxbox niet meer. Maar er is wel sapje.nl. Daar kun je ook een detox kopen. Onlangs deed ik een tweede detox en bestelde ik mijn sapjes bij frecious.nl. Deze keer maakte ik geen gebruik van een programma maar bestelde ik 24 losse sapjes. Deze sapjes zijn kleiner van formaat en dat vond ik zelf prettiger. Iedere dag dronk ik er 7 en ’s avonds nam ik een kom broccolisoep. 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

25 reacties

 • Sofie
  26 november 2015 om 09:42

  Via via kwam ik op deze blog uit, wat mooi om te lezen dat het bij jou een succes is geworden. Ik was op zoek naar diverse reviews omdat ik hier zelf ook sterk de neiging krijg om mijn lichaam eens te ontgiften op een natuurlijke, maar makkelijke, manier. Ik denk dat ik het eerste weekend van de kerstvakantie ga pakken om mijn lichaam te laten reinigen (wij doen niet zoveel met kerst dus dat scheelt in ieder geval al een heleboel, en mocht ik toch nog veel doen met kerst - dan heb ik hopelijk een betere 80-20 instelling in mijn hoofd waardoor ik het makkelijker vind om gezonde dingen te kiezen). Maar wat ik specifiek wou benoemen was dat DetoxBox waarschijnlijk nu JUIZ~S heet =) Alleen kun je nu niet voor 1 of 2 dagen kiezen maar 3, 5 of 7 dagen. In ieder geval bedankt voor deze recensie, want DetoxBox deed het op dezelfde manier als JUIZ~S nu doet, dus weet ik in ieder geval wel wat jij er van vindt.

 • Amy
  21 september 2015 om 08:34

  Pauline,

  is deze website met deze Detox Box nog online? Ik wil er graag wat bestellen, maar als ik klik op de link dan kom ik helaas nergens uit? Kan je me helpen :-)

  Groetjes, Amy

 • Pauline
  19 februari 2015 om 17:36

  Haha goeie! Ik zal eens kijken of ik dat kan achterhalen :)

 • Dimphy
  19 februari 2015 om 14:50

  Maareh Pauline, sinds de detoxbox niet meer bestaat: is het dan niet eens tijd om dat receptje van de cashewmelk te achterhalen en op je site te zetten!?!! ^^

  *wish**wish**wish*

 • Peggy
  3 januari 2015 om 09:30

  Via http://frecious.nl/ kun je je eigen detox box samenstellen. Het wordt diepgevroren thuisbezorgd. Ideaal!

 • Pauline
  27 december 2014 om 18:46

  Volgens mij bestaat de detoxbox niet meer

 • Marisa
  26 december 2014 om 20:32

  Na weer 3 heerlijk extravagante kerstdiners dit jaar, heb ik behoefte aan een korte detoxkuur. Even weer balans terugbrengen in mijn lichaam. Ik kwam via je blog op het idee van de Detox Box. Jouw ervaringen geven mij het idee dat het misschien ook iets voor mij is!
  Alleen......De link in je blog werkt helaas niet en verder kan ik er helaas geen informatie meer over vinden....
  Kun je me misschien helpen? Is de Detox Box nog verkrijgbaar?

 • Merel
  1 juni 2014 om 08:01

  Wow, ziet er geweldig uit allemaal! Veel beter dan de 3-daagse detox die ik ooit deed (en nog duurder was.) En wat lekker dat je smoothie en cashewmelk mag, dat vult tenminste een beetje! Dat kauwen missen, dat herken ik. Het is niet eens zo zeer honger, maar gewoon iets in je mond willen hebben. Maar het resultaat mag er zijn. Ik geloof echt in zo'n korte detox, want je ziet wat het vooral met je mind doet!

 • Pauline
  31 mei 2014 om 22:39

  Ja nog steeds wel goed, vind het alleen zo lastig om het gezonde eetpatroon vast te houden. Doordeweeks lukt het wel, maar in het weekend wat minder.

 • Anouk
  30 mei 2014 om 23:58

  Even update ik heb precies hetzelfde als jij had na afloop. Stralende huid, mooier haar. Ben nog na de kuur een beetje trillerig omdatcik nu weer moet opbouwen (deed 5 dagen) maar voelt goed. Ben nu zeker benieuwd naar die detox box aangezien mijn variant iets minder was. Pers toch liever zelf sapjes misschien. Hoe voelde je je een paar dagen later?

 • Pauline
  30 mei 2014 om 20:51

  Ja is echt fijn om eens te doen.

 • Lin
  30 mei 2014 om 10:22

  Wat een fijne review, ik ben gek op juices en wil dit misschien wel uitproberen.

 • Pauline
  27 mei 2014 om 10:52

  Hou vol he! En het is idd een goede manier om even je lijf te resetten.

 • Anouk
  26 mei 2014 om 21:17

  Supergoed gedaan! Ik ben ook bezig met een detox, eigenlijk om dezelfde redenen. Even resetten omdat ik ineens geen maat meer kon houden. Ijskoud heb ik het 's avonds en vriendlief eet zes boterhammen met vlokken naast me. Normaal vind ik dat geen probleem maar vind het deze keer toch lastiger. Normaal detox ik m.b.v. mijn dapcentrifuge maar die heb ik uitgeleend dus heb ik kant en klare sapvastsapjes gekocht. Hoop het nog een paar dagen (nu dag 2) vol te houden.

 • Pauline
  26 mei 2014 om 16:46

  Je hebt helemaal gelijk en wat ik een groot voordeel vind is dat je zeker weet dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.

 • Dita
  26 mei 2014 om 15:30

  Wat knap van je! Fijne review ook, ik was erg benieuwd.

 • Roland
  26 mei 2014 om 14:00

  Als je aan het detoxen bent heb je geen zin om de hele tijd bezig te zijn met het persen van je eigen sapjes, daarvoor is deze Detox box de ideale oplossing. De cashewmelk in het pakket is een goede bron van plantaardige vetten en eiwitten. Met mijn slowjuicer deed ik onlangs een sapkuur van 3 dagen gedaan om mijn spijsverteringsstelsel een break te geven en te laten herstellen. Daarbij merkte ik dat het helpt om er veel (lauw) water en groene/kruiden thee bij te drinken, om warm te blijven en giftige stoffen uit je lijf te spoelen. Vanwege de inspanning die je moet doen als je zelf liters sap wil persen, is de prijs voor de Detox Box in mijn ogen heel redelijk.

 • Sarah
  26 mei 2014 om 11:44

  Ik ben ook helaas een slechte drinker. Ik vind het wel knap dat je toch alles gedronken hebt! Knap hoor!

 • Mirne
  26 mei 2014 om 11:33

  Ik zou het best eens willen proberen, maar denk dat ik het eten ook wel erg zou missen. Al is het maar af en toe een stuk fruit of groenten.

 • Brenda (kookt)
  26 mei 2014 om 10:00

  Goed gedaan! Kan me voorstellen dat dit goed is om je eetpatroon een reset te geven. Vergeleken met de detox die ik volgde is deze een stuk korter, maar het niet kunnen kauwen en alleen maar drinken lijkt me wel zwaar.

 • Manon
  26 mei 2014 om 09:45

  Knap dat je zoiets volhoudt! Ook al duurt het maar drie dagen, ik zou zoiets echt niet kunnen joh...

 • Alissa
  26 mei 2014 om 09:40

  Vind het wel goeie marketing, maar het is natuurlijk veel goedkoper & leuker om al die sappen en smoothies zelf te maken ;-)

  In ieder geval knap dat je het hebt volgehouden, wie weet las ik ook eens zo'n weekend in!

 • Susanne
  26 mei 2014 om 09:32

  Super goed van je! Ik moet zeggen dat toen ik de flesjes zag ook even ging tellen hoeveel ml het was, 2500. En ik ben ook helemaal geen drinker dus ik dacht gelijk: hoe in hemelsnaam zou ik dat op kunnen krijgen? Ik herken mezelf wel een beetje in je want het kauwen is iets dat ik ook snel ‘mis’. Het is in ieder geval wel een goed opstapje voor je 80/20 regel!

 • Ria
  26 mei 2014 om 08:55

  Wow, best wel prijzig! Dit zou ook echt niks voor mij zijn, zou het kauwen veels te veel missen. En mn boterhammetjes;) Maar kan me voorstellen dat dit voor sommige mensen echt een uitkomst kan zijn.

 • MySimplySpecial
  26 mei 2014 om 07:44

  Dat lijkt me wel eens goed om te doen!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.