broccolisalade avocado dressing-6

Broccolisalade met avocado dressing

Yes ik ben er weer, terug uit Italië.  En dat is best wennen na 2 weken vakantie (met heel veel pizza, pasta en ijs). Ik moet er nog even inkomen zeg maar. Daarom vandaag een lekker healthy receptje voor broccolisalade met avocado dressing. Ter compensatie van alle carbs. Een salade die per ongeluk vegan geworden is. Ik vergat de feta. Stom! Maar ook zonder de feta is deze salade heerlijk. De avocado dressing is zo romig en smooth. Je gelooft bijna niet dat er geen room in zit, toch is het zo. Het frisse van de  granaatappel maakt het helemaal af.

Ik ben op dit moment een detox aan het doen, een sapkuur van 3 dagen. Ik heb heerlijk (en ook best wel veel) gegeten in Italië maar mijn buik vond dat toch wat minder fijn. Dus nu doe ik even een kleine reset. En het gaat best goed. Ik heb nog niet enorme honger. Dus dat is prima. Ik eet ’s avonds wel broccolisoep. Want wat ik het meeste mis tijdens zo’n detox, is iets hartigs. Dus dat mag van mij. Als jullie hier meer over willen weten, laat het dan gerust weten in de comments. Dan kan ik er altijd nog wat meer over vertellen. Ik heb het al een keer eerder gedaan, dat artikel kan je hier terug lezen.  Ik neem nog een sapje en voor jullie hierbij het receptje. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

broccolisalade avocado dressing-6

Ingredienten granaatappel

Ingrediënten voor 2 personen
1 broccoli (500 gr)
0,5 avocado
0,5 granaatappel
1 kleine rode ui
Handje amandelschaafsel
Peper en zout

Avocado dressing
0,5 avocado
Sap van een halve citroen
Handje peterselie
Handje bieslook
Peper en zout
Iets water

Zo maak je het
Kook de broccoli beetgaar (een minuut of 4 is voldoende) in ruim water met zout.

Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen. Verwijder de pitjes uit de granaatappel en snijd de avocado in plakjes.

Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan.

Pureer alle ingrediënten voor de dressing glad met een staafmixer. Om de avocado dressing wat vloeibaarder te maken voeg je iets water toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Doe de broccoli in een kom. Verdeel de rode ui, de avocado en de granaatappelpitjes er overheen. Drizzle de avocado dressing over de salade. Garneer de broccolisalade met wat amandeltjes.

Serveer meteen.

broccolisalade avocado dressing-6

broccolisalade avocado dressing-6

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.