fbpx
Menu

Easy: Salade met gegrilde ananas

Ik hartje gegrilde ananas! Gewoon zo als toetje, het liefst met een bolletje ijs erbij, als healthy snack met wat kokossnippers of in de salade met gegrilde kip erbij. Maar dan moet je wel even een verse nemen, want dat is zoveel lekkerder dan uit een blikje. Mijn ananasliefde gaat way back. Als kind was kipkerrie met ananas, mijn lievelings. Toen ik in de plaatselijke pizzeria werkte at ik altijd een pizza met ham, salami en ananas en tegenwoordig heb ik altijd wel een ananas in de fruitmand liggen. Ze doen het ook goed als decoratie.

Deze salade is echt lekker zomers. Sowieso word ik van de kleuren al blij! En ook van wat er op mijn bord ligt. Eigenlijk heb ik van alles gepakt wat ik nog in de koelkast kon vinden en dat is mijn geval altijd veel.. Een avocado, een paprika een handje worteljulienne, wat tomaatjes en als basis een handje rucola. Love it! Door de gegrilde kip vult de salade ook super goed en is dit een prima maaltje voor een fijne zomeravond.

pauline

Ingrediënten voor 4 personen
4 kipfilets
100 gr rucola
100 gr wortel julienne
1 rode ui
2 avocado’s
1 rode paprika
150 gr kleine tomaatjes
1 ananas
Paprikapoeder
Peper en zout
Olijfolie

Dressing
1 el mango-azijn (deze is heerlijk)
3 el olijfolie

Zo maak je het
Kruid de kip met het paprikapoeder en wat peper en zout. Laat een grillpan goed heet worden.

gegrilde ananas

Maak de kipfilets vochtig met wat olijfolie en leg ze in de grillpan. Grill de kip aan weerszijden goudbruin en gaar.

Maak met behulp van een ananasboor schijven van de ananas. Leg deze naast de kip en grill ze kort mee.

Verdeel de rucola en de worteljulienne over 4 borden.

Was de tomaatjes en halveer ze, was de paprika en snijd deze in repen, snij ook de avocado’s in repen en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de borden.

Maak een dressing van de mango-azijn (een andere fruitige azijn kan ook) en de olijfolie en sprenkel dit over de salade.

Snijd de gegrilde kip in plakken en leg deze op het bord.

Leg de gegrilde ananas ernaast en je zomerse maaltijdsalade is klaar.

gegrilde ananas

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

  • Suzanne
    14 augustus 2016 om 21:38

    Lekker dit eet ik de komende vier dagen als lunch!!

  • Sas
    30 juni 2015 om 21:12

    Vandaag deze zomerse salade gemaakt! Heerlijk was het! Zelfs de kinderen aten er met smaak van. Voor hen had ik er nog een stokbroodje met kruidenboter bij gedaan.
    En wat smaakt gegrilde warme ananas lekker!
    Bedankt voor het recept!

  • Ilse
    18 juni 2015 om 21:56

    Ananas en kip is een goede combinatie, gegrilde ananas en gegrilde kip klinkt nóg beter! Die ga ik onthouden!

  • Ellen
    18 juni 2015 om 12:36

    Mmm, ik heb zo'n receptje met gegrilde ananas al heel lang op mijn Pinterest bord staan. Moet het toch echt eens gaan maken! :)

  • Sanne
    18 juni 2015 om 11:14

    Ik krijg spontaan honger als ik dit zie. Ik houd alleen niet zoveel van ananas dus die zou ik achterwegen laten :P

  • Johanne
    18 juni 2015 om 08:47

    Wat een mooi gerechtje. Lekker licht na een warme zomerdag! zeker een keer proberen!

    en wat een mooi shirtje op de foto. Mag ik misschien vragen waar hij van is? :)

  • Pauline
    17 juni 2015 om 20:24

    Ja he?

  • Pauline
    17 juni 2015 om 20:23

    Altijd dicht, ik heb er zelf ook eentje ;)

  • Antoinet
    17 juni 2015 om 11:13

    Ik heb een cuisinier griddle , gebruik je die dan open of dicht voor dit recept

  • Suzanne
    17 juni 2015 om 10:35

    Oeh, jammie, dit ziet er heel lekker uit! Bedankt! Ik ben ook nog steeds blij met je kookboek :)

  • Getvices
    17 juni 2015 om 08:53

    Ziet er uit als een lekker frisse zomersalade!

  • Margot
    17 juni 2015 om 07:48

    Heerlijk! Gegrilde ananas blijft lekker!

  • gerhilde maakt
    17 juni 2015 om 07:27

    Goed idee. Mmmm, ananas!

  • Emma
    17 juni 2015 om 07:08

    Prachtige salade en wat een leuke combinaties!

  • Joyce
    17 juni 2015 om 07:05

    Wat zien al deze kleuren er heerlijk uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.